Kevesebb mint egy hónap van az államfőválasztásig. Mutatjuk, hol és mikor találkozhat Forró Krisztiánnal

Kevesebb mint egy hónap van az államfőválasztásig. Mutatjuk, hol és mikor találkozhat Forró Krisztiánnal

Szlovákiában március 23-án államfőválasztásra kerül sor. A felmérések szerint Peter Pellegrini házelnök és Ivan Korčok korábbi külügyminiszter a leginkább esélyes arra, hogy a második fordulóba jusson. A plakátkampány már javában zajlik, közösségi oldalukon is láttatják magukat a jelöltek, ezen felül többen közülük kezdeményezik a személyes találkozókat is.

Az ilyen találkozók jó alkalmat biztosítanak a jelöltnek arra, hogy bemutathassa programját, megpróbálja meggyőzni az őt hallgatókat arról, hogy rá szavazzanak. A másik oldalon pedig a választó is profitál, hiszen helyben konfrontálhatja az adott jelöltet, feltehető az őt érdeklő kérdéseket, és minden bizonnyal választ is kaphat, hisz egy személyes találkozó során nincs hova elbújni, nehezebb kibújni a válaszadás alól, mint a közösségi hálón.

Az egyértelmű, hogy Forró Krisztiánnak a magyar közösség jelöltjeként aligha van esélye bejutni a választások második körébe, a közelgő EP-választás előtt azonban komoly erőfelmérőnek tekinthető az első forduló eredménye. A gyenge szereplés ugyanis könnyen visszaüthet a Magyar Szövetség elnökére és rossz hatással lehet az EP-választásra.

Épp ezért Forró láthatóan igyekszik mozgósítani, járja a magyarlakta régiókat, kihasználja a Csemadok-évzárók lehetőségét, ahol köszönetet mond a magyar kultúra helyi ápolóinak áldozatos munkájukért, helyenként egyszerűen csak az utcán szólítja meg a járókelőket. Láthattuk őt a gazdatüntetésen és az előre bejelentett programja szerint komoly, neves fellépőkkel tarkított kampányzárókat is tervez.

Az elnökjelölt találkozói helyszíneinek jegyzéke folyamatosan bővül a Facebook-on, és Forró honlapján is, így érdemes többször is ránézni, hátha közeli környezetünkben is felbukkan.

Hírdetés

Körkép.sk

Király Zsolt: Amikor kijár a dicséret – Jól kezdte a Magyar Szövetség az EP–kampányt

Korčok igen vagy nem? Bonyolódik az államfőválasztás második fordulója a Magyar Szövetségen belül

Focus felmérés: Korčok jön fel Pellegrinire. Forró a hatodik


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »