Két negyedik helyezés Olaszországból (Atlétika)

Két negyedik helyezés Olaszországból (Atlétika)

Az elmúlt hét közepén tért haza Olaszországból a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör veterán sportolója, Páll Erzsébet, aki az EMAF 2020 versenyén (European Masters Athletics Festival for Silver Age) képviselte Háromszéket. Az anconai eseménynek még tavaly áprilisban kellett volna sorra kerülnie, de a koronavírus-járvány miatt elnapolták, és idén szeptemberben rendezték meg.

A megyeszékhelyi Páll Erzsébet érdeklődésünkre elmondta, hogy a Román Atlétikai Szövetség veterán bizottságának vezetője, Valeriu Rosetnic kérésére és a Balkán-bajnokságokon elért jó eredményei miatt hívták be a masters korkategória válogatottjába. A fedett pályás eseményen tizenegy ország mintegy 150 sportolója vett részt, s az olaszországi Anconába kiutazó román küldöttség öt női és négy férfi atlétából állt, sepsiszentgyörgyi futónk pedig 800 és 1500 méteren tette próbára magát.

Hírdetés

A 71. születésnapját december 3-án ünneplő veterán sportolónk a 800 méteres síkfutás mezőnyének a hatodik legjobb időeredményét érte el (3:33.22 perc), ám a korosztályos pontozási táblázat szerint teljesítményéért 852 pontot kapott, amivel összesítésben a negyedik helyen zárta a viadalt. Az 1500 méteres próba legidősebb futójaként ötödiknek ért célba (7:21.57 perc), amiért 870 pontot kapott, és végül ezt a számot is a negyedik helyen fejezte be. Kitűnő produkciójának köszönhetően a román női veterán válogatott a negyedik lett az országok csapatversenyében.

„Veterán sportolók számára jutalomtalálkozó volt ez az atlétikai fesztivál, és nagyon örvendtem, hogy ott lehettem ezen az olaszországi megmérettetésen. A teljesítménnyel is elégedett vagyok, hiszen én ritkán versenyzem teremben. Annyira remekre sikerült a 1500 méteres próbám, hogy a 70 év feletti korosztály fedett pályás Balkán-bajnoki csúcsánál is jobb időt futottam” – nyilatkozta érdeklődésünkre Páll Erzsébet, aki elmondta, hogy legközelebb az október 16-án esedékes Szentgyörgy Félmaratonon áll majd rajthoz, persze ha lesz csapata. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »