Két lengyel katona sérült meg a fehérorosz határon

Két lengyel katona sérült meg a fehérorosz határon

Pénteken illegális migránsok közel 100 fős csoportja próbált meg áttörni a határkerítésen Białowieża falu közelében, melynek megakadályozása közben két lengyel katona könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte szombaton Anna Michalska, a határőrség szóvivője.

“A támadókat a fehéroroszok teherautókkal szállították a határhoz, majd este 18 órakor megkezdték az erőszakos átkelést – közben köveket, fadarabokat és a kerítés elemeit dobálták a lengyel határőrökre.”

Hírdetés

– mondta Michalska, majd megjegyezte, hogy a fehérorosz határőrök lézerekkel és villogó lámpákkal próbálták elvakítani a lengyel katonákat. Az elmúlt 24 órában a hatóságok 206 illegális belépési kísérletet hiúsítottak meg. Csütörtökön egy lengyel katona megsérült, amikor egy közel 200 fős migránscsoport megpróbálta átlépni a lengyel határt Czeremcha falu közelében.

Az év eleje óta több mint 37 ezer illegális átlépési kísérlet történt Fehéroroszország irányából, ebből csak novemberben több mint nyolcezren próbáltak Lengyelország területére lépni.

Polskieradio


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »