Karácsonyi csoda: így mentették meg a mentők két idős úr életét

Karácsonyi csoda: így mentették meg a mentők két idős úr életét

A mentők számára nem a pihenésről szól a karácsony, hanem arról hogy ellássanak mindenkit, legyen szó akár banális sérülésről, akár konkrét életmentésről.

Fejér vármegyében két életet is megmentettek karácsonykor a mentők, erről hivatalos Facebook-oldalukon is hírt adtak – számolt be róla az Index.

Az egyik esetben a bejelentő a kerítésen keresztül látta, hogy szomszédja mozdulatlanul fekszik a kertben, és nem tudott hozzá bejutni. A perceken belül kiérkező mentősök nehéz felszerelésük ellenére bemásztak a férfihoz, akiről kiderült, hogy az utolsó pillanatban érték el, mert már nem lélegzett. Végül azonban sikeresen újraélesztették.

A másik esetben egy család hívott segítséget, mert a konyhapadlón fekve találtak rá a nagypapára, aki akkor már szintén nem lélegzett,

Hírdetés

a család elmondása szerint félrenyelhetett egy süteményt, és attól fulladhatott meg.

A diszpécser a mentőegység érkezéséig instrukciókkal látta el a bejelentő családtagot, hogyan kezdje el az újraélesztést – végül a mentősöknek sikerült visszahozni a férfit az életbe.

Mindkét esetet követően stabil állapotban szállították kórházba az idős férfiakat – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »