Kalapács alatt az ETO stadion, az ETO Park és a hotel

Kalapács alatt az ETO stadion, az ETO Park és a hotel

Szilvesztertől árverezik a felszámolás alatt lévő Győri ETO FC Kft és az ETO Park Kft ingatlanait. A sporttelep és az edzőközpont az egyik csomag alig 2 milliárdért, míg többek közt a stadion, a hotel és az ETO Park együtt a másik csomag része 8,2 milliárdért. Az első jelzálogi ranghelyen a Magyar Fejlesztési Bank áll 9,7 milliárdos követeléssel. Mélyen zsebébe kell nyúlnia, aki a licitre jelentkezne, hisz az árverési előleg 92 millió forint.

A Győri Új Szó is beszámolt róla néhány hete, hogy tulajdonosváltás küszöbén áll az ETO, a szlovákiai magyar üzletember, Világi Oszkár lehet az (egyik) szerepvállaló, a klub eladásával régóta kacérkodó Mányi József helyett. Mányi akkor azt mondta lapunknak, hogy konkrét ajánlatot még nem kapott.

Izgalmas fejezet kezdődik most a klub létesítményeinek főszereplésével: a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft árverést írt ki az ETO sporttelepére és edzőközpontjára. Az egyik adós a Quaestor-botrány kitörése, vagyis 2015 júliusa óta felszámolás alatt lévő Győri ETO FC Kft, a kikiáltási ár pedig 1 milliárd 854 millió 765 ezer forint. Az elektronikus árverés szilveszter napján indul, s január 17-ig tart.

Jóval többet ér a 172 ezer négyzetméteres sporttelep, hisz azt egy per egyes tulajdoni hányad mellett 1,74 milliárdra becsülték, míg az edzőközpont épületét csupán 114 millióra, igaz itt a kft-nek alig egynegyednyi a tulajdonrésze.

Hírdetés

A Nemzeti Reorganizációs Kft ezzel egy időben a szintén felszámolás alatt lévő ETO Park Kft ingatlanát is árverésre bocsátotta. S hogy mit? A stadiont, a szállodát, az élményközpontot, a közlekedő részt, energiaközpontot és az edzőközpontban lévő részét a társaságnak – a kikiáltási ár 8,272 milliárd forint. Ebből a stadion értékét 1,368 milliárdra, az élményközpontot (vagyis az ETO Parkot) 4,728 milliárdra, a szállodát 1,7 milliárd forintra értékelték.

A követelések benyújtóiról és mértékéről eddig senki nem beszélt. Első jelzálogi ranghelyen – mint követelő – a Magyar Fejlesztési Bank Rt áll 9,7 milliárd forintnak megfelelő euró kölcsön és járulékai erejéig, majd ugyanők, csak már MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt néven nyújtották be igényüket 6,895 milliárd forintra. A Budai Központi Kerületi Bíróságot több mint egymilliárd forint zár alá vételével rögzítették, de megtaláljuk itt jogosultként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalát is.

Az ingatlanok megtekintését december 28-ára tűzte ki a felszámoló. Részletfizetési lehetőség nincs, az árverési előleg 92 millió forint.

(A témát folytatjuk.)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »