Fico ismét keményen bírálta az Európai Uniót

Fico ismét keményen bírálta az Európai Uniót

Fico ismét keményen bírálta az Európai Uniót Kulcsár Péter2024. 05. 02., cs – 09:00

Robert Fico (Smer) az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulója alkalmából rendezett ünnepi gálaesten kemény kritikát intézett az Európai Bizottság irányába.

Nem lehetséges, hogy az unió egy szuverén ország szuverén kijelentésére szankciós mechanizmus elindításával kapcsolatos fenyegetőzéssel reagáljon

– mondta.

Hírdetés

A kormányfő arról is beszélt, hogy keletről kell példát venni, és hozzátette, az Európai Uniót értékkérdésekben „szélsőségek” fenyegetik.

Egyelőre csak tehetetlenül nézünk az Atlanti-óceánon túli partnerünkre, de még nem vagyunk képesek szuverén külpolitikát kínálni nekik

– közölte.

Robert Fico megismételte, hogy minden rendelkezésre álló erőforrást mozgósítani kell annak érdekében, hogy Szlovákia gazdasága újból növekedési pályára álljon.

A gálaesten Fico köszönetet mondott Mikuláš Dzurinda volt miniszterelnöknek, amiért egységesen álltak ki olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint például az uniós csatlakozási népszavazás. „Szeretném megköszönni ezt a klasszikus szlovákiai politikát, amelyről ma már képtelenség beszélni” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »