„Imareggelit” tartottak Ungváron a békéért

„Imareggelit” tartottak Ungváron a békéért

Kárpátaljai reggeli imaalkalmat szerveztek április 26-án, pénteken Ungváron, melyen egyházi és állami tisztviselők is részt vettek. Az eseményen jelen volt Lucsok Péter Miklós OP, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke is.

Az áhítaton egyházi méltóságok, állami tisztviselők, vámügyi dolgozók, önkéntesek, szociális munkások, katonák, egészségügyi dolgozók és közéleti szereplők voltak jelen. A találkozó a Lembergi Nemzeti Filharmónia fúvószenekarának fellépésével kezdődött, ezt követően a szervezők a reggeli imaalkalmak kialakulásának történetéről beszéltek.

Az esemény imádságos lelkületben zajlott: az egyházak képviselői és az állami tisztviselők a katonákért, az egészségügyi dolgozókért, a civil lakosságért, az ukrán katonák családjaiért, az önkéntesekért, valamint az elmúlt időszakban elhunyt honvédőkért imádkoztak. Az imát kórusének és gyerekek szavalása váltotta fel. Jelen volt többek között a Cantus énekkar is.

A rendezvényt a „Kárpátalja lelkiségének, erkölcsének és kereszténységének fejlődéséért” elnevezésű megyei tanács frakcióközi egyesülete kezdeményezte.

Hírdetés

„A találkozó fő gondolata a béke elősegítése volt. Imádkozni mindenki képes. Nem csak a papság, hanem minden jó szándékú ember imádkozhat ezekre a szándékokra. Hiszen imára nem az állami tisztviselők hívnak meg bennünket, hanem maga Jézus Krisztus” – osztotta meg gondolatait Gerzánics Szergej püspöki irodaigazgató.

A rendezvény a Miatyánk elimádkozásával ért véget, melyet a vidéken használatban lévő hét nyelven mondtak el.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »