Jubiláns házaspárok megáldása, valamint nagyszülők és idősek világnapja a Veszprémi Főegyházmegyében

Jubiláns házaspárok megáldása, valamint nagyszülők és idősek világnapja a Veszprémi Főegyházmegyében

A Veszprémi Főegyházmegye július 28-án ünnepli védőszentjét, Szent Annát. Az ünnepi szentmise a pápai Szent Anna-templomban lesz. Ekkor kerül sor a jubiláns házaspárok megáldására. A főegyházmegye az ünnephez kapcsolódóan külön programokat szervez a nagyszülők és idősek világnapja alkalmából, melyek helyszíne Balatonfüred.

A pápai Szent Anna-templomban július 27-én, szombaton 18 órától rózsafüzért imádkoznak, majd szentmisét mutatnak be a nagyszülőkért és idősekért.

A július 28-án, vasárnap 9 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Sárai Szabó Kelemen OSB győri perjel lesz.

Ekkor sor kerül a jubiláns házaspárok megáldására, amelyre a főegyházmegye kéri, hogy regisztráljanak a kerek házassági évfordulót ünneplő párok, hogy személyre szólóan köszönthessék őket. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen, vagy ERRE A LINKRE KATTINTVA, vagy a mellékelt plakáton található QR-kóddal lehet.

18 órakor a Szent Anna-litániával és Dankos Attila orgonaművész hangversenyével zárul a főegyházmegye védőszentjének pápai ünnepe.

A Veszprémi Főegyházmegye külön programokat is szervez a nagyszülők és idősek világnapja alkalmából Balatonfüreden.

Hírdetés

Július 26-án, pénteken 18 órai kezdettel, a Balatonfüredi Református Általános Iskola dísztermében Géczi János költő beszélget Korzenszky Richárd OSB emeritus tihanyi perjellel.

Másnap, szombaton 19 órakor a Krisztus Király-plébániatemplomban koncertet ad Matúz Csilla orgonaművész.

Július 28-án, vasárnap 9 órakor szentmisét mutatnak be a Krisztus Király-plébániatemplomban, majd szeretetvendégséggel fejeződnek be a programok.

Minden program ingyenes. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »