Világi Oszkár nem engedte, hogy a KFC a MOL Arénában játsszon, amíg a komáromi stadion felépül

Világi Oszkár nem engedte, hogy a KFC a MOL Arénában játsszon, amíg a komáromi stadion felépül

Minden héten magyar csapatnak szurkolhattak volna a kárpát-medencei  magyarok Dunaszerdahelyen. Egyik hétvégén a DAC, másik hétvégén a KFC lépett volna pályára a magyar állami pénzből épült MOL Arénában. Legalábbis, amíg megépül a szlovák első osztályba frissen feljutott Komárom stadionja.

Sajnos nem így lett. Világi Oszkár oligarcha klubjja ugyanis hallani sem akart arról, hogy Dunaszerdahelyen játsza mérkőzéseit a Komárom. Rossz nyelvek szerint féltékenységből, irigységből, kicsinyes bosszúból azért, hogy anno, a Komárom nem feküdt le a DACnak, és nem vált a sárga-kékek farmcsapatává.

Úgy tervezzük, hogy a 2025-ös évet már a KFC stadionjában kezdjük. Jelenleg albérletben játsszuk hazai mérkőzéseinket, mégpedig Aranyosmaróton. Ezzel kapcsolatban Dunaszerdahely volt az elsődleges célunk, sajnos azonban nem tudtunk megegyezni a vezetőkkel.”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Baráth György, a komáromi klub elnöke.

A hír felháborító, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Már csak azért sem, mert szembe megy a NER, azaz a nemzeti együttműködés rendszerének alapfilozófiájával. Mégpedig azzal, hogy minden magyar felelős minden magyarárért, a magyar nemzethez tartozók pedig segítik egymást, ahol csak tudják. Főleg a határon túli területeken, főleg, ha magyar állami pénz kínálta lehetőségekről lenne szó.

Világi Oszkár oligarcha, a leggazdagabb felvidéki magyar szintén erre esküdött, erre kapja a forintmilliárdokat, eurótízmilliárdokat. Stadionra, akadémiára, saját gazdasági holdudvarának megerősítésáre. Hogy aztán szégyentelenül azt nyilatkozza, a DAC (és immár a győri ETO is) családi vállalkozás.

A DAC körül hosszú ideje nagyon nincs minden rendben. A klub hitelességi problémákkal küzd. A gond legfőképp az, hogy a szavak és a tettek ütik egymást. Ennek köszönhetően immár a DAC szurkolótábora is bojkottot hirdetett. Nem utaztak ki az idegenbepi meccsre, a soron következő hazai mérkőzésen pedig üresen hagyják a kapu mögötti területet.

Kifakadtak a dunaszerdahelyi ultrák, nyilvános bocsánatkérésre szólították fel Andzouanát

De nemcsak a klubvezetés és a szurkolók körül zajlik az élet.

Hírdetés

A DAC akadémiájáról kikerülő fiatal magyar tehetségek, illetve egykor a csapat gerincét alkotó játékosok is jellemzően más, szlovák klubokban tudnak csak érvényesülni.

Így a magyar foci kedvelői csak gratulálni tudnak annak a négy DAC ifi-játékosnak (Domonkos, Malý, Kelemen, Szolgai), akik az Európa Konferencia Liga play-off körében a csoportkörért küzdhetnek. Felnőtt korukra ugyanis nem sikerült elérniük Jan Van Daele sportigazgatónak (Világi veje) köszönhetően a „DAC szintet”. Ezért így a Konferencia Liga play off körében kénytelenek bizonyítani. A DAC szinten elérők ellenben  a  TJ Dynamo Salka ellen folytatnak élet-halál küzdelmet a Szlovák Kupában, hogy győzelem esetén majd az Egyházkarcsa ellen folytathassák!

A KFC szomorúna vehette tudomásul, hogy Dunaszerdahely helyett Aranyosmaróton talál otthonra. Pedig már az első osztályba való feljutásért is játszhattak volna a MOL Arénában. Mekkora ünnep lett volna a sikerre éhes felvidéki magyarság számára. Igazi csallóközi fociközponttá, zarándokhellyé téve a MOL Arénát. Ahol egymásnak adták volna a kilincset a komáromi és a dunaszerdahelyi szurkolők.

Megosztozva a pályán, mint anno a milánói csapatok a San Siróban, vagy a rómaiak az Olimpiai Stadionban, stb.

Világiék azonban hallani sem akartak erról. A gyakorlatban inkább a felvidéki magyarság szétverése fűződik a nevéhez, A DAC körül valami nagyon elromlott, aminek az egész felvidéki magyarság issza meg a levét. Nagy szavak a kezdetekkor, folyamatos csalódás a későbbiekben.

DAC ifisták szlovák csapatokban

Miközben a DAC akadémiájáról kikerült játékosok szlovák klubokban bizonyítanak, a DAC-nál nevesincs afrikaiak váltják egymást olyan gyorsasággal, hogy már a neveiket sem vagyunk képesek megjegyezni. A csapatkapitány, Andzouana pedig az utolsó pénzüket is a csapatra költő szurkolókat kritizálja. Itt tart ma a Világi vezette DAC, miközben a KFC szerényen, szépen csendben építkezik. Radványival, Novotával, Salátával…

Világi Oszkár és klánja az állami pénzekre évtizedek óta igényt tart, hogy aztán az egészet családi vállalkozásnak nevezze. Orbán Viktor, az MLSZ vezetése talán nem is tudja, hogy a magyar adófizetők pénzéből IS felépített infrastruktúrához nem engedte oda a KFC-t, akadályozva a testvércsapatot.

Budapesten a döntéshozóknak ideje lenne észrevenniük, hogy önző oligarchájuk szembe megy a magyarság érdekeivel.

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »