Jövő héten kezdik a komposztáló ládák szétosztását Füleken

Jövő héten kezdik a komposztáló ládák szétosztását Füleken

Szlovákiában ettől az évtől kötelező a biológiailag lebomló konyhai hulladék szelektálása. Ebből adódóan Füleken október 25-től november végéig kézbesítik a családi házakhoz a komposztáló ládákat. Minden családi ház egy komposztáló ládát kap – közölte Fülek önkormányzata közösségi oldalán.

Első körben, október 25. és november 30. között a ládákat a Rátkai úton található gyűjtőudvarban lehet átvenni az alábbi időpontokban: hétfő – kedd – csütörtök – péntek: 08:00 – 14.00, illetve szerda: 08:00 – 17:00 óra között. A személyazonosító igazolvány felmutatása és az átvételi protokoll aláírása után ingyenesen átvehető a komposztáló láda.

A ládák házhoz szállítását is lehet kérvényezni. Akik nem rendelkeznek gépjárművel és nincs lehetőségük személyesen átvenni a komposztálót, azok a következő kérhetik a házhoz szállítást a fentebb említett időpontokban, vagy pedig a Közhasznú Szolgáltatások vállalat e-mail címén és telefonszámán.

Hírdetés

A vállalat munkatársai közös megegyezés alapján minden szerdán 08:00 és 18:00 óra között ingyen kiszállítják a komposztálókat. Az otthoni címen történő átvételkor ugyanúgy szükséges a személyi igazolvány felmutatása és az átvételi jegyzőkönyv aláírása is”- írják a közleményben.

A jegyzőkönyv aláírásakor átadásra kerül a 600 literes összeszerelhető komposztáló láda és a helyes komposztálásról szóló útmutató, szlovák és magyar nyelven egyaránt.

A komposztáló ládák a konyhai hulladék lebontására és átalakítására szolgálnak.

A Közhasznú Szolgáltatások továbbra is elszállítja az összegyűjtött kerti hulladékot (falevelek, ágak, stb). A lakóházak konyhai hulladékának gyűjtése jövő évben kezdődik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »