Jóváhagyásra került a Kisprojekt Alap 2. pályázati felhívása

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottsága elfogadta a Kisprojekt Alap meghirdetésre kerülő második felhívásának dokumentumait és így a felhívás – a keleti programterülettel megegyezően – 2024.09.16-án meghirdetésre kerül.

A Kisprojekt Alap az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia Program 3. prioritási tengelyének „PA3-Intézményi együttműködések” keretében valósul meg. A projekt intézkedése „3.2 – A kölcsönös bizalom megteremtése” ezúttal is a pályázásra jogosult 7 régióból (Magyarországon: Budapest főváros, Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék területe, Szlovákiában: a Pozsonyi, Nagyszombati és a Nyitrai kerület) az önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási- és kutatási intézmények, egyházak, ETT-k, kormányzati szervek, valamint érdekvédelmi testületek határon átnyúló programjainak megvalósítását kívánja támogatni. A nyugati programterületről pályázók a tevékenységeiket kizárólag a nyugati programterületen valósíthatják meg, de a partnerszervezetek székhelye Szlovákia és Magyarország teljes területén lehet.

Jelen felhívás reflektál az első felhívásban szerzett tapasztalatokra és megfogalmazott igényekre.

A második felhívás alkalmával 1,45 millió euró ERFA kerül kiosztásra. A pályázók 8 455 eurótól 50 745 euróig terjedő támogatásra nyújthatnak be kérelmet.

A Kisprojekt Alap célja a határ két oldalán működő önkormányzatok, közintézmények és civil szervezetek együttműködésének támogatása, illetve a határtérségben élő állampolgárok közötti eszmecserék előmozdítása.

Kulturális fesztiválok, sportesemények, szakmai rendezvények, gyermek és ifjúsági táborok megvalósítását támogatja, amelyek lehetővé teszik a határ két oldalán működő szervezetek képviselőinek és tagjainak találkozását, partnerségek létrehozását, kapcsolataik erősítését és fenntartását.

Hírdetés

A pályázati felhívás az Interreg HUSK Kisprojekt Alap nyugati programterületének internetes oldalán (www.spf-west.eu) lesz elérhető, amellyel kapcsolatos bővebb tájékoztatást az információs napokon kaphatnak az érdeklődők.

Az RDV ETT hat időpontban és helyszínen tart a HUSK/SPF/2401 felhívásra vonatkozó információs napot, melyre szeretettel várja az érdeklődőket: szeptember 18. 10:00 Pozsony; szeptember 19. 10:00 Érsekújvár; szeptember 20. 10:00 Tatabánya; szeptember 23. 10:00 Budapest; szeptember 25. 13:30Dunaszerdahely; szeptember 26. 10:00 Győr.

Bővebb információk ITT találhatóak. 

Az RDV ETT immár második ciklusban menedzselheti a Kisprojekt Alapot. A Társulás munkájába vetett bizalom elsődlegesen az elmúlt időszak tapasztalatainak, sikeres kisprojektjeinek, elkötelezettségének köszönhető. Feladatai közé tartozik továbbra is a Kisprojekt Alap általános koordinációjával és végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek elvégzése, a potenciális pályázók tájékoztatása, tanácsadási munka a kérvények kidolgozása során, a pályázók tevékenységének támogatása a projekt befejezéséig, helyszíni ellenőrzések elvégzése, illetve hozzájárulni a KPA Monitoring Bizottság munkájának végrehajtásához.

A sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »