Jöhet a családi kártya? Állami kedvezmény pelenkára, tanszerre?

Jöhet a családi kártya? Állami kedvezmény pelenkára, tanszerre?

A gyermekes szülők akár már hamarosan új állami támogatáshoz juthatnak. A családügyi minisztérium ugyanis már „dolgozik” az ún. családi kártyák szabályain. Ezek révén a családok olcsóbban juthatnának olyan eszközökhöz, amelyekre a gyermeknevelés és iskoláztatás során van szükség. Egyelőre még nem ismert, konkrétan mire vonatkoznának a kedvezmények.

Erik Tomáš tárcavezető szakmai vitát kezdett a kártyák ügyében. 

Az újfajta támogatási rendszer ötletét maga a miniszter vetette fel, a tárcánál végzett pénteki ellenőrző napon, amelyen Robert Fico kormányfő is részt vett. A családi kártyák bevezetése Tomáš szerint a kormányprogramban is szerepel, habár más megfogalmazásban. Most egyeztetések, tárgyalások folynak arról, milyen konkrét segítséget nyújtana a családoknak ez a kártya.

Hírdetés

A családi kártya kedvezményeket nyújthatna bizonyos árucikkekre, vagy szolgáltatásokra, amelyekre a gyermekekről való gondoskodás során szükség van, árulta el a miniszter.

El tudja képzelni például, hogy ún. szakköri támogatást is tartalmazzon.

Egyelőre még minden az előkészítési szakaszban van, és még azokat a költségeket sem lehet megsaccolni, amennyivel ez terhelné az állami költségvetést. Ha bevezetésre kerülne a családi kártya, nem kis erőfeszítésébe kerülne a pénzügyminisztériumnak, hogy az amúgy is szűkös anyagi keretek között  forrásokat találjon rá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »