Jogsértő reklámok nyomába ered az MNB és a médiahatóság

Jogsértő reklámok nyomába ered az MNB és a médiahatóság

Az együttműködés célja a két intézmény felügyelete alá tartozó hírközlési és média-, illetve a pénzügyi piacok megbízható működésének támogatása.

Több ponton kiegészítette és korszerűsítette eddigi együttműködési megállapodását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) annak érdekében, hogy a jegybank hatékonyabban szűrje ki a jogsértő reklámokat – tájékoztatták az intézmények szerdán az MTI-t.

Kiemelték: az együttműködés célja a két intézmény felügyelete alá tartozó hírközlési és médiapiacok, illetve a pénzügyi piacok megbízható működésének támogatása.

Hírdetés

A közös munka keretében az NMHH rendszeres tájékoztató anyagot küld az MNB-nek az újonnan megjelenő televíziós és rádiós pénzpiaci, biztosítási, tőkepiaci és pénztári piaci tárgyú kereskedelmi közleményekről. Ha a jegybank ez alapján fogyasztóvédelmi ellenőrzési eljárást indít az adott reklám kapcsán, erről rendszeresen tájékoztatja a médiahatóságot.

A két intézmény szorosan együttműködik majd 2022. január 15. után a jogosulatlan, MNB-engedély nélkül működő pénzügyi szolgáltatókat, személyeket érintő piacfelügyeleti vizsgálatok esetén is.

A jegybank jövő évtől elrendelheti a jogosulatlan szolgáltató által közzétett elektronikus információk ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét az elektronikus hírközlő hálózatokon. Az NMHH a jegybankkal együttműködve gondoskodik arról, hogy ez az intézkedés a leghatékonyabban teljesüljön – olvasható a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »