Jó hír annak, aki tető nélkül telepítene napelemes rendszert

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Új, kerítésre szerelhető fotovoltaikus rendszert mutatott be a francia Sunwind – számol be a PV Magazine. A szabadalmaztatott Vertisolar technológia két 352 wattos, teljesen fekete PERC napelemmodulból, egy mikroinverterből, egy csatlakozórendszerből és egy felügyeleti eszközből áll. A csomag tartalmaz egy lopásgátló rendszert, amely a vezetékeket és a mikroinvertert is védi. A Sunwind hálózatfüggetlen napelemes megoldásokra specializálódott, az új rendszere függőlegesen, kerítésre telepíthető. A 352 wattos mudolok hatásfoka 22 százalék, a csomag a mikroinverter mellett egy 220 volt váltakozó áramú hálózati csatlakozórendszert és egy felügyeleti eszközt is tartalmaz. A készlet súlya 7 kilogramm, és tartalmaz egy lopásgátló rendszert, amely a napelemmodulokat a kerítéshez rögzíti, az egyik oldalon a napelemekkel, a másikon pedig egy alumíniumszerkezettel. A hátsó oldalon lévő fémlemez a kábelezési részt és a mikroátalakítót is védi.

Xavier Duport, a Sunwind vezérigazgatója szerint a panelt a francia Nemzeti Napenergia Intézet (INES) segítségével fejlesztették ki, amely a francia Alternatív Energiák és Atomenergia Bizottság (CEA) egyik részlege. Elmondta, hogy a cellák tokozásáért a litvániai székhelyű Metsolar volt felelős. A Sunwind a rögzítési rendszer tekintetében anyavállalatára, a francia Forlam acélgyártóra támaszkodott. A Vertisolar rendszert eredetileg a Clotex, a Forlam másik leányvállalatának a tulajdonában lévő lakóterületek, közös tulajdonú és ipari helyszínek fémkerítéseinek acélsorompóihoz fejlesztették ki. A magánszemélyek és vállalkozások számára tervezett fotovoltaikus készletet 2024 márciusától közvetlenül a Sunwind weboldalán fogják forgalmazni, meg nem határozott áron.

Hírdetés

Az induló vállalkozás tárgyalásokat folytat a Clotexszel is, hogy a Vertisolar megoldást beépítse a termékcsaládjába. Nem a Sunwind az egyetlen cég, amely kerítésnapelemeket fejleszt. Világszerte egyre több vállalat próbál betörni erre a piacra, ahogy nő az igény a függőleges felületek napelemes kihasználása iránt.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »