Járulékos tévedés: a megszállókkal együttműködő palesztin biztonságiakat is lelőttek az izraeliek Ciszjordániában

Meghalt három palesztin csütörtökökre virradóra az Izrael által megszállt Ciszjordániában izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban – közölték palesztin és izraeli hivatalos források.

"Az izraeli erők két terroristát akartak kézre keríteni, akik fegyveres támadásokat követtek el. Egy palesztin tüzet nyitott a katonákra, amire válaszul lelőtték. Ezután tűzpárbaj alakult ki a katonák és palesztin fegyveresek között, s ebben meghalt további két palesztin" – közölte az AFP hírügynökséggel egy meg nem nevezett izraeli biztonsági forrás, miközben a Wafa palesztin hírügynökség is beszámolt a három palesztin lelövéséről.

Az eset a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenín városban történt.

Hírdetés

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint a palesztin biztonsági erők két tagját, valamint egy harmadik palesztint lőttek le az izraeliek.

Az izraeli erők rendszeresen hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában palesztinok ellen, de ritkán fordul elő, hogy a palesztin hatóság biztonsági embereivel kerülnek összetűzésbe. Valójában a palesztin biztonságiak együttműködnek az izraeli erőkkel a rend fenntartásában – jegyezte meg a Reuters.

Egy meg nem nevezett izraeli forrás később közölte, hogy ha palesztin biztonságiakat lőttek le a katonák, akkor valami tévedés történhetett. Az eset körülményei még nem tisztázottak.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »