Jaroslav Naď védelmi miniszter a távozását fontolgatja a politikából

Jaroslav Naď védelmi miniszter a távozását fontolgatja a politikából

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter és az SaS távozásának súlyos következményei lennének az ország külpolitikájára nézve – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

„Őszintén meglepett Jaroslav Naď védelmi miniszter nyilatkozata, hogy a távozását fontolgatja a politikából. Ha ez így lesz, Igor Matovič pedig pénzügyminiszter marad, ami az SaS négy miniszterének távozását jelenti majd a kormányból, akkor ennek óriási következményei lesznek Szlovákia külpolitikájára nézve” – írta Gröhling a közösségi hálón.

„Remélem, hogy az ország érdekei fognak győzni, nem pedig a pártérdekek, és egy személy funkciójához kötődő érdekei” – tette hozzá Gröhling.

Hírdetés

A védelmi miniszter kijelentette, a távozását mérlegeli a politikából, mert elege lett belőle, és erről már a kormányfővel, valamint az OĽANO elnökével is beszélt.

Az SaS felmondta a koalíciós szerződést, új kidolgozását, valamint Matovič kormányból való távozását követeli. Ha ez nem teljesül, az SaS miniszterei augusztus végén benyújtják a lemondásukat.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »