Jakab Péter: Orbánék szerint az a válságkezelés, hogy minden mást oldjon meg a magyar választó

Jakab Péter: Orbánék szerint az a válságkezelés, hogy minden mást oldjon meg a magyar választó

„Orbán ma azzal büszkélkedett, hogy a kormány sikeresen harcol az infláció ellen” – kezdte saját közösségi oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Mint írta,

  • befagyasztották a benzinárat. Magyarul a benzinkutasokat küldték harcba az infláció ellen.
  • Aztán árstopot vezettek be pár élelmiszerre. Magyarul a boltosokat küldték harcba az infláció ellen.
  • Hírdetés

    Hozzátette, hogy Orbánék szerint az a válságkezelés, hogy minden mást meg oldjon meg az átlag magyar. „Fizesse a 480-as benzint, fizesse az élelmiszert méregdrága jelenlegi áron, vagy méregdrága tavaly októberi áron. Ennyi a segítség.”

    „Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen. Egyedül a kormány nem tesz semmit. Pedig tudják, mi a megoldás, Varga Mihály pénzügyminiszter 2005-ben elmondta: „Az áfacsökkentés mérsékli az inflációt, tehát jó a nemzetgazdaságnak.” A lengyel kormány meg is lépte. Elengedték az alapvető élelmiszerek áfáját. Az Orbán-kormány eközben beszedi az áfát a legszegényebbektől is, a lejárat előtti akciós élelmiszert pedig elkobozza az élelmiszerláncoktól. Sajátos válságkezelés. Amolyan fideszes.” – írta Jakab Péter, kiemelve, hogy Április 3-án vegyék a magyar választópolgárok a saját kezünkbe a válságkezelést.

     


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »