Izraelben tárgyal Heiko Maas német külügyminiszter

Izraelben tárgyal Heiko Maas német külügyminiszter

Izraelbe érkezett „szolidaritási látogatásra” Heiko Maas német külügyminiszter – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál csütörtökön.

A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter üdvözölte német kollégáját, és köszönetet mondott neki a szolidaritási látogatásért.

Askenázi háláját fejezte ki Németország kormányának az Izraelnek nyújtott támogatásért és a Hamász terrorjának elítéléséért,

Hírdetés

valamint Izrael önvédelemhez való jogának hangsúlyozásáért a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezettel folyó rakétaháború 11. napján.

Az izraeli külügyminiszter azzal vádolta meg a Hamászt, hogy azért folytatja lövi rakétákkal továbbra is Izraelt, hogy „brutálisan megkísérelje”  politikai helyzetének erősítését, és átvegye a Palesztin Nemzeti Hatóság irányítását.

Szintén Izraelbe várják csütörtökön a Cseh Köztársaság és Szlovákia külügyminisztereit, Jakub Kulhaneket és Ivan Korčokot.

A külföldi külügyi vezetők meglátogatnak a Hamász rakétatüze sújtotta helyszíneket, és tájékoztatást kapnak izraeli biztonsági tisztviselőktől. A nap folyamán várhatóan  találkoznak Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, Reuven Rivlin államfővel és Beni Ganz védelmi miniszterrel is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »