Izrael újfent Hezbollah-vezetőket ölt meg

Benjámin Netanjahu miniszterelnök kedden azt mondta, hogy az izraeli légicsapásokban meghalt a Hezbollah korábban megölt vezetőjének két utódja, miközben Izrael kiterjesztette offenzíváját az Irán által támogatott csoport ellen egy negyedik hadosztállyal Dél-Libanonban.

Netanjahu a hivatala által közzétett videón beszélt néhány órával azután, hogy az izraeli légicsapások során a magas rangú parancsnokok meggyilkolása után  a Hezbollah helyettes vezetője nyitva hagyta az ajtót a tárgyalásos tűzszünet előtt.

„Romboltuk a Hezbollah képességeit. Több ezer terroristát vettünk ki, köztük magát (Hasszán) Naszrallahot és Naszrallah utódját, valamint a helyettesét” – mondta Netanjahu, az utóbbi kettőt meg sem nevezve.

Korábban kedden Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter azt mondta, hogy Hashem Safieddine-t, azt a férfit, akit Naszrallah utódjaként várnak, valószínűleg „semlegesítették”. 

Hírdetés

Hezbollah loses contact with senior leader Hashem Safieddine: Sources |  Israel attacks Lebanon News | Al Jazeera

Hashem Safieddine – al jazeera

Safieddine-ről nem hallottak nyilvánosan a múlt hét végén végrehajtott újabb légicsapás óta, amely egy eszkalálódó izraeli offenzíva része az egy éve tartó határösszecsapások után.

„Ma a Hezbollah gyengébb, mint sok-sok éve volt” – állította Netanjahu, utalva Irán legfélelmetesebben felfegyverzett közel-keleti erőire.

James Mackenzie és Maya Gebeily


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »