Izrael korlátozott katonai műveletei

Izrael korlátozott katonai műveletei

Izrael a libanoni határ mentén végrehajtott korlátozott katonai műveletekről tájékoztatta az Egyesült Államokat – közölte Matthew Miller amerikai külügyi szóvivő hétfőn Washingtonban.

Strikes across Lebanon

news.sky.com

Hírdetés

Miller tájékoztatása szerint ezek a műveletek a Hezbollah libanoni síita milícia Izrael határához közeli infrastruktúráját célozzák.

Az izraeli hadsereg északi parancsnokságának egyik szóvivője hétfőn este közölte, hogy Izrael északi részén több térséget is zárt katonai körzetté nyilvánítottak, ahová a civil lakosságnak tilos a belépés. Ezek a régiók a libanoni határ mentén található Metula, Misgav Am és Kefar-Gileádi.

Kapcsolódó tartalom
Izraeli védelmi miniszter: Hamarosan megkezdődik a Hezbollah elleni háború következő szakasza
Joáv Galant izraeli védelmi miniszter azt közölte hétfőn, hogy hamarosan megkezdődik a Hezbollah libanoni síita szervezet elleni háború következő szakasza.
Libanoni biztonsági források az este a Reuters hírügynökséggel közölték, hogy a libanoni hadsereg legalább öt kilométerre visszavonult az Izraellel közös határtól.

A Hezbollahhoz köthető Hasszán Fadlallah libanoni parlamenti képviselő az al-Dzsadíd helyi rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a milícia nem kért segítséget szövetségesétől, Irántól, mert ez az ország – mint fogalmazott – eleve „az oldalukon áll”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »