Itt tekintheti meg a videót, amelyben Robert Fico megjósolta, hogy merényletre kerülhet sor

Itt tekintheti meg a videót, amelyben Robert Fico megjósolta, hogy merényletre kerülhet sor

A Štandard szlovák konzervatív hírportál hívta fel a figyelmet, hogy Robert Fico (Smer) kormányfő néhány héttel ezelőtt megjósolta, hogy az ellenzék és az ellenzéki progresszív sajtó gyűlöletkeltő politikája előbb utóbb egy kormánypárti politikus elleni merénylethez vezethet. Fico ellen szerda délután követtek el merényletet, legalább két lövést szenvedett el közvetlen közelről. Jelenleg a besztercebányai Roosovelt Kórházban küzdenek az életéért. További részletek percről-percre cikkünkben olvashat.

Fico a videóban arról beszélt, hogy a progresszív sajtó miatt őt vagy más kormánypárti politikusokat akár le is lőhetik.

A videó nagyjából egy hónappal ezelőtt készült. Fico szerint az ellenzék és a progresszív sajtó által gerjesztett kormányellenes lincshangulattal olyan frusztrációt ültetnek el a progresszív szavazókban, hogy azok merényletet követhetnek el a kormány vezető politikusai ellen.

Hírdetés

„Én már csak azt várom, hogy az a frusztráció, amit a Denník N, Šimečka (a PS elnöke) vagy az Aktuality.sk gerjeszt, a kormánypárti politikusok egyike elleni merényletben fog kicsúcsosodni. És ez egyáltalán nem túlzás”

mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »