Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

Hóvihar miatt kormányhivatalokat, iskolákat kellett bezárni hétfőn az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, az úgynevezett mid-Atlantic régióban.

Az előrejelzések szerint mintegy 25 centiméter hótakaró és 56 kilométer óránkénti széllökések várhatóak a fővárosi régióban, Virginia állam északi részén, illetve Maryland középső vidékein – írja az MTI.

Az országos meteorológiai szolgálat hóvihar-riasztást adott ki az említett térségre,

valamint Alabama északi és Tennessee déli részére, illetve Georgia, Kentucky, Észak-Karolina és Nyugat-Virginia államokra is.

A washingtoni Ronald Reagan, valamint a Thurgood Marshall és Dulles nemzetközi repülőtereken a légi járatok több mint felét törölték, vagy azokat el kellett halasztani a repülési adatokat közlő FlightAware amerikai vállalat szerint. New York három nagy repülőterén sem volt sokkal jobb a helyzet: a járatok negyedét ott is törölték, vagy késtek.

Hírdetés

Az ítéletidő miatt Joe Biden elnök helikoptere sem szállhatott fel, így autóval kellett megtennie az utat a Fehér Házba a marylandi Andrews légitámaszpontról, ahová Delaware-ben töltött hétvégéjét követően érkezett meg.

A fővárosban dúló hóviharra tekintettel lemondták a Fehér Ház hétfői sajtókonferenciáját is, bár Biden elnök egyéb közszerepléseit nem halasztották el.

Washington DC-ben hétfőn zárva maradtak a szövetségi kormányzati irodák, és a fővárosban, valamint Maryland és Virginia egy részén iskolai szünetet rendeltek el a sűrű hóesés miatt.

A fővárosban és a két tagállamban – a mostoha időjárás miatt – sok oltóállomás szintén zárva maradt.

A keleti parton több mint félmillió háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. A csuszamlós utakon pedig számos közúti baleset történt.

Az Egyesült Államok más tagállamaiban szintén hóeséssel kezdődött az új esztendő. Az északnyugati Washington államban és Oregonban szintén szakad a hó, és a sűrű hó, valamint az erős széllökések miatt országutakat kellett lezárni. Szállingózó hóra ébredtek a déli Floridában is.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »