Ismét gyászol a kárpátaljai magyar közösség

Ismét gyászol a kárpátaljai magyar közösség

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma azt a döntést hozta, hogy a háborúban elesett magyar, vagy magyar kötődésű katonák családjainak segítséget nyújt ebben a nagyon nehéz helyzetben. Sajnos egyre több gyászolót érint ez a támogatás, hiszen szinte naponta adja életét egy kárpátaljai katona a háborúban. Ezért ismét szomorú alkalomra került sor a beregszászi konzulátuson. Még alig néhány napja, hogy a beregszászi Rosinec János özvegyének és édesanyjának adták át a támogatást, ma a királyházai Eperjesi István özvegyét és lányát fogadták a külképviseleten.

Eperjesi István özvegye, Magdolna megtörten mondta el, milyen jó férjet és édesapát veszítettek el.

– mondta könnyeivel küszködve az özvegy.

Hírdetés

„Eperjesi István a hatodik magyar áldozata a háborúnak. Ma családjának adtuk át a külgazdasági és külügyminisztérium által felajánlott támogatást. Nagyon elszomorító, hogy egyre több fiatalember adja életét a háborúban, akik még sokáig élhettek volna. István is még csak 43 éves volt. Tudjuk, hogy a mély sebeket nem lehet begyógyítani, de abban bízunk, hogy ez a kis támogatás jelent valamit.”

– jegyezte meg Kuti László.  Az ungvári főkonzulátus konzulja hozzátette, az elkövetkezendő időben is támogatni fogják a családot, ha bármiben a segítségükre lehetnek, bátran fordulhatnak akár a beregszászi, akár az ungvári külképviselethez.

Kiszo.net


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »