Ismert utazási iroda jelentett csődöt – mi lesz az ügyfeleivel?

Ismert utazási iroda jelentett csődöt – mi lesz az ügyfeleivel?

A pandémia egy újabb áldozatot követelt, ezúttal a turizmus ágazatából. Egy ismert utazási iroda ment csődbe, de mi lesz az ügyfeleivel?

Újabban a CK YS Group (dreamdestina­tion.sk) jelentett csődöt az Európai Utazási Biztosítónál, amely már az iroda csődeljárásának nyilvántartásba vételét várja a helyi bíróságnál. Jelenleg a cég egyetlen ügyfele sem tartózkodik külföldön.

Életünk eddigi legnehezebb döntését kellett meghoznunk. Évekig sikeresen vezettünk idegenforgalmi vállakozást, azonban a napokban csődbe mentünk”  írta honlapján az utazási iroda.

Hírdetés

A céget 2019 és 2020 között biztosították fizetésképtelenség ellen, ezért akik ekkor foglaltak náluk kártérítést követelhetnek a biztosítónál – tájékoztatott Katarína Kukurová a Generali szóvivője.

Az ügyfeleknek a visszaigényléshez ki kell tölteniük a káreseménnyel kapcsolatos nyilatkozatot, az utazás megszervezésére vonatkozó szerződést. Továbbá fel kell mutatniuk a pótutalványokat, a légitársaság által megtérített utalványokat, a fel nem használt repjegyeket és a költségek számviteli bizonylatát.

Javasoljuk, hogy az ügyfelek az utazási iroda fizetésképtelenségének megállapításától számított hat hónapon belül jelentsék a biztosítónál kárigénylésüket. Ezt követően az Európai Utazási Biztosító kivizsgálja és kifizeti a biztosításokat” –  tette hozzá Kukurová.

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »