Iránban ezúttal egy acélgyártó üzemben történt titokzatos robbanás

Iránban ezúttal egy acélgyártó üzemben történt titokzatos robbanás

Az elmúlt éjszaka erőteljes robbanás történt a dél-iráni Kermán tartomány Záránd nevű városában levő, nemzetbiztonsági szempontból fontos acélgyártó üzemben. A robbanás követően tűz keletkezett az üzem falain belül. A megerősített tűzoltóegységek megfeszített munkájának köszönhetően ma reggelre a tüzet eloltották. A robbanás, illetve a tűz okát egyelőre vizsgálják. A lángok és a füstoszlop a mintegy 100 ezres lakosságú iráni iparvárosban a reggeli órákig megfigyelhető volt – írja az alarabiya.net és a masrawy.com.

Az iráni hivatalos szervek, illetve a Záránd városi acélgyártó üzem vezetőségének feltételezése szerint a robbanást az idézte elő, hogy az egyik olvasztókemencét hirtelen nagy mennyiségű olvasztott fém árasztotta el. Pontosabb részleteket az iráni illetékesek későbbre ígértek… A hivatalos közlések szerint a tűzoltók úrrá lettek az üzem falain belül keletkezett tűzön, de a helyszínről érkező fölvételek tanúsága szerint a vastag füstoszlop még vasárnap a kora reggeli órákban is látható volt Záránd városban.

Hírdetés

أفادت مصادر محلية في مدينة زرند بمحافظة كرمان شرقي #إيران، بوقوع انفجار شديد وحريق في معمل زرند إيرانيان للصلب. pic.twitter.com/VPlvZyp48J

— إيران إنترناشيونال-عربي (@IranIntl_Ar) June 5, 2021

Érdekességként megemlítjük: a Záránd városban levő acélgyártó üzem tulajdonosa, a Záránd Iráni Acél Társaság annak a Közel-keleti Bányászati és Ásványipar Fejlesztési Vállalatcsoportnak a részét képezi, amelyre az Izrael-imádó Donald Trump öt perccel a Fehér Házból történt végleges távozása előtt szankciókat rendelt el.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek