Rejtély marad a Farkasveremben talált csontvázak története

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz és láb nélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát – közölte az eset miatt indított nyomozásért felelős helyi ügyészség szóvivője.

A törvényszéki szakértők a maradványok vizsgálata során megpróbálták kideríteni az áldozatok nemét, életkorát és haláluk körülményeit, azonban a csontvázak rossz állapota miatt a vizsgálat kevés eredménnyel szolgált, így késő márciusban leállították – jelentette Daniel Brodowski, az ügyészség szóvivője.

A szakértők szerint a megtalált csontvázak legalább négy ember maradványi, három közülük középkorú férfi lehetett, a negyedik pedig egy pár éves gyerek, akinek nemét nem lehetett megállapítani – folytatta Brodowski.

Hírdetés

Korábbi jelentések szerint a maradványok között egy csecsemő csontváza is volt.

A maradványokra Hermann Göring, a Luftwaffe egykori parancsnokának villájában találtak rá még február végén a Latebra Foundation nevű amatőr archeológusokból álló csoport tagjai, akik elmondásuk szerint már évek óta engedéllyel folytattak ásatásokat a területen.

A Farkasveremként (Wolfsschanze) elhíresült búvóhely a Harmadik Birodalom elsőszámú főhadiszállása volt a keleti fronton. A komplexumot, amely nagyjából 250 hektáron terült el, maguk a németek próbálták lerombolni még 1945-ben, mikor visszavonultak az előrenyomuló Vörös Hadsereg elől. A gierlozi erdőben található bunkerek, barakkok és egyéb épületek romjait ma turisták látogathatják.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »