Bombariadó volt több megye iskoláiban és a VÚB összes fiókjában, a rendőrség intézkedik

Bombariadó volt több megye iskoláiban és a VÚB összes fiókjában, a rendőrség intézkedik

Bombariadó van Pozsony, Nagyszombat, Zsolna, Trencsén és Nyitra (Nitra) megye iskoláiban. A rendőrség ellenőrzi a bejelentéseket – tájékoztatott a közösségi hálón.

Több iskola helyiségeit is átvizsgálták a Malackai, a Szenci és a Bazini járásban. A trencséni rendőrség a Trencséni, az Illavai, a Privigyei és a Vágújhelyi járás iskoláit ellenőrzi.

Bombariadó miatt kedden elmarad a tanítás az összes privigyei alapiskolában. A pedagógusok kivitték a gyerekeket az épületekből, a szülők értük mennek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Diana Šurkalová, a polgármesteri hivatal vezetője. Az eső miatt fedett helyre vitték a gyerekeket, és értesítették a szülőket.

„A Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság ellenőrzi azokat a bejelentéseket, amelyek szerint robbanóanyagot helyeztek el több iskolában a Kiszucaújhelyi, a Liptószentmiklósi, a Turócszentmártoni és az Alsókubini járásban” – közölte a zsolnai rendőrség a közösségi hálón.

Bombariadó van a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában, a Vámbéry Ármin Alapiskolában és a Jilemnicky Alapiskolában is. Az épületeket kiürítik, a gyerekek biztonságban.

Bombariadó van Eperjes, Kassa és Besztercebánya megye iskoláiban is – tájékoztatott a rendőrség.

„A rendőrök ellenőrzik a bejelentéseket, és mindent megtesznek a gyerekek biztonságáért” – mondta Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Hírdetés

A kassai rendőrség nem közölt részleteket a biztonsági intézkedésekről és arról, hogy ezek mely iskolákat érintik. „A rendőrség ellenőrzi a beérkezett bejelentéseket, az érintett iskolákat kiürítik, ezért arra kérjük a lakosságot, tartsák be a rendőrség utasításait” – mondta a TASR-nek Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Az iskola tájékoztatta a szülőket, és arra kérték őket, kövessék az utasításokat, vagy ha lehetséges, mielőbb vigyék haza a gyereket – mondta Ivanová.

Borzasztó dolog azzal fenyegetni, hogy bomba fog robbanni egy iskolában – jelentette ki Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter a közösségi médiában arra reagálva, hogy bombariadó van az ország több iskolájában is.

Kedd reggel bombariadó miatt ellenőrzik az Általános Hitelbank (VÚB) összes szlovákiai fiókját. A bank egyes fiókjai zárva vannak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dominik Miša, a VÚB PR-menedzsere.

Garamszemtkereszten (Žiar nad Hronom) a bankkal szomszédos postahivatalt is bezárták. „A rendőrség biztosította az épületek környékét, és minden szükséges intézkedést megtesznek” – tájékoztatott az önkormányzat a közösségi hálón

Amint a helyzet lehetővé teszi, a rendőrség további tájékoztatást ad az ügyben.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »