Párizsi olimpia: Divatbemutatón debütált a Team Hungary párizsi kollekciója

Párizsi olimpia: Divatbemutatón debütált a Team Hungary párizsi kollekciója

Divatbemutatón debütált hétfőn este a Team Hungary párizsi kollekciója: az olimpiai ruhadarabokat sportolók és ismert közéleti személyiségek mutatták be ma este a Várkert Bazárban.

Május 6-án, a Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat formaruháit. A párizsi olimpia és paralimpia nyitóünnepségére a bevonuló ruházatot a Heavy Tools tervezi és készíti, míg a sportruházatok az adidas és a Tisza, az ünneplőruházatok pedig a Roland Divatház és a Kézmű közreműködésével készülnek. A modellek között feltűnt többek között a negyedik olimpiájára utazó Telegdy-Kapás Boglárka és az immár édesanyaként paralimpiai bajnoki címvédésre készülő Illés Fanni, de az énekes-rapper T. Danny és a Nemzet Színésze, Udvaros Dorottya is tiszteletét tette a catwalk-on. Megszólaltak emellett a márkák képviselői, az érintett sportvezetők, valamint szponzori oldalról a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. képviselői is.

A nagyszabású rendezvény résztvevőit dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntötte elsőként. Beszédében hangsúlyozta, hogy közeleg a sportvilág csúcseseménye, az olimpiai játékok és a paralimpia.

emelte ki beszédében.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt az olimpiai csapat céljairól beszélt, valamint az esemény keretében bejelentette a Magyar Olimpiai Csapat két párizsi csapatkapitányát Szilágyi Áron és Kapás Boglárka személyében.

„Az olimpia idén visszatér Európába, amely nemcsak a sportolók, hanem a szurkolók számára is különlegessé teszi az ötkarikás játékokat, hiszen valós időben szurkolhatnak a tévéképernyők előtt, sőt, a szerencsésebbek a helyszínre is eljuthatnak, hogy buzdítsák a magyar csapatot”

mondta Gyulay Zsolt.

„Párizs a sport, a kultúra és az elegancia városa, a Magyar Olimpiai Csapat ruházatának összeállításakor igyekeztünk ezeket a szempontokat szem előtt tartani, és elnézve a sportolókat, talán mondhatom, hogy sikerült is. Köszönjük szépen minden partnerünknek, hogy ezt lehetővé tette.”

Hírdetés

Elmondta, hogy a ruházatban is próbáltak előrelépni, ezért a versenyzőknek biztosítanak egy kényelmes ruhát a megnyitóra, egy elegánsat, melyet az ünnepi alkalmakkor viselnek majd és természetesen sportruházatot, melyet mint 1968 óta mindig, ezúttal is az adidas biztosít. Kifejtette, hogy jelen állás szerint 16 sportágban 153 kvótával rendelkeznek a magyarok, és a végén szeretnék elérni a 180-190 fős versenyzői létszámot.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László azt hangsúlyozta, hogy

„a magyar sport egy és oszthatatlan…; nincs különbség fogyatékos és ép sportoló között sem. A mai divatbemutatón résztvevők nem ép és fogyatékos, nem kerekesszékes és látássérült, hanem büszke magyar sportembereket és hírességeket láthattak. Amikor ezt a showt a Magyar Olimpiai Bizottság munkatársaival szervezni kezdtük, ez lebegett előttünk.”

A sportvezető külön köszönetet mondott mindenkinek, aki első szóra eleget tett a ruhabemutatóra, a részvételre.

„Ebből az is látszik, mi magyarok, mennyire szeretjük és tiszteljük a sportot.”

A Magyar Olimpiai Csapatot három márka öltözteti majd az idei nyári ötkarikás játékokon: ● adidas (sportruházat) ● Heavy Tools (felvonuló ruházat) ● Roland Divatház (ünneplő ruházat)

Az eseményen megjelent több sportvezető, sportdiplomata, köztük Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, tiszteletbeli NOB-tag és Fürjes Balázs, a NOB tagja is.

olimpia.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »