Igent mondani a feladatra – Hitoktatói rekollekciót tartottak Veszprémben

Igent mondani a feladatra – Hitoktatói rekollekciót tartottak Veszprémben

Szeptember 10–11-én gyűltek össze a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatói, hogy Isten nevében kezdjék el az új tanévet. A Veni Sancte szentmisét Takáts István érseki általános helynök celebrálta a megjelent atyákkal. Részleteket olvashatnak Csomay Tünde főkoordinátor beszámolójából.

Szentbeszédében Szűz Máriát állította példaképként a hitoktatók elé a helynök. Rámutatott, hogy noha a Szűzanya csodákat nem vitt végbe, mint sok szent, nem osztotta el mindenét, ahogy Szent Ferenc, mégis a legnagyobbat adta nekünk azáltal, hogy Isten akarata és tervei szerint élt és a világra szülte Isten Fiát. Ha a saját életünkre, feladatainkra gondolunk, tudnunk kell, hogy Isten tőlünk sem nagy dolgokat vár, hanem azt, hogy megnyissuk előtte az életünket, megnyíljunk előtte, együttműködjünk vele.

A szentmisét követően Mátyásné Horváth Mariettának, a Hitoktatási Iroda munkatársának, valamint Paulics Piroska keszthely-zalaszentgróti koordinátornak köszönetet mondtak eddigi munkájukért. A továbbiakban mindketten főállású hitoktatóként folytatják szolgálatukat. Stániczné Mitrovics Eszter személyében új munkatársat köszöntöttek, aki irodai munkájával segíti ezentúl a hitoktatás ügyét a Veszprémi Főegyházmegyében.

Hírdetés

Ezt követően a Jézus Szíve Nővérek Társasága három tagja tartott előadást a hitoktatók számára. Szó esett többek között a tanítványság három fázisáról: felismerés – nyitottság – kitartás. „Jézus vezet minket a felismerésben, Jézus bátorít minket a teljes őszinteségre, Jézus ad értelmet a kitartáshoz” – hangzott el.

A teljes cikk ITT olvasható. Ugyanitt találnak bővebb információkat a Jézus Szíve Nővérek Társaságáról is.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »