Ideológiai vita és EP mandátumosztás a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában

Ideológiai vita és EP mandátumosztás a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában

Nyitókép: TA3 live, reprofoto

Ideológiai vitába torkollott a TA3 vasárnapi, Politikában című vitaműsora, melynek meghívott vendégei a Smer, a Hlas, a PS és az SaS EP képviselő-jelöltjei voltak.

Braňo Ondrus (Hlas-SD) szerint veszélyes, hogy az ellenzék belpolitikai csatározások harcterévé tennékBrüsszelt, ami szerinte  káros Szlovákia nemzetközi negítélésére és árt az országnak.

Hírdetés

Veronika Cifrová Ostrihoňová (PS) szerint pártja szeretné legyőzni a Smert az EP-választásokon, hogy erősítsék a szlovák képviselet Európa-barát hangját. Jana Bittó Cigáňiková (SaS) szerint pártjának van a legátfogóbb, szakmai választási programja. Erik Kaliňák (Smer) a műsor elején nehezményezte a műsorvezető sorozatos, véleménye szerint egyoldalú, jellemzően oroszellenes témafelvetéseit.

A meghívott politikusok a moderátor kérdésére nyilatkoztak arról, hogy pártjuk hány EP-mandátummal számol a június 8-i választáson. Ezek szerint a Smer ideális esetben 5, de reálisan 4, az SaS legalább 1, a Hlas-SD 3, a PS pedig 5 mandátum megszerzésével számol.

Mint ismert, Szlovákiát 15 képviselői hely illeti meg az Európai Parlamentben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »