Idén is lesz gombanap Sepsiszentgyörgyön

Idén is lesz gombanap Sepsiszentgyörgyön

Október 1-jén, szombaton tartja hagyományos, népszerű rendezvényét, a gombanapot a László Kálmán Gombászegyesület, illetve a Székely Nemzeti Múzeum. A természetkedvelő érdeklődőket ezúttal is érdekes foglalkozásokra várják a Kónya Ádám Művelődési Házba, de lesz alkalom közelebbről is megismerni a gombákat – derült ki a szervezők közleményéből. Az idei rendezvény témája: gombák és fák.

A hagyományos sugásfürdői gombásztúrát kedvező idő esetén ezúttal is megtartják Zoltán Sándor vezetésével. Gyülekező 9.55 órakor a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a művészeti népiskola előtt. Kora délután (14–15.15 óráig) gombás ételeket lehet majd kóstolni, melyeket a Bástya és a Park vendéglő fog kínálni a látogatóknak a művelődési házban. Ezt követően Márk Miklós, Zoltán Sándor és Zsigmond Győző vetített képes előadására hívják az érdeklődőket, a gyermekeknek pedig Csáki-Bartha Zonga és Vinczeffy Orsolya, a múzeum munkatársai tartanak foglalkozást. A III–VIII. osztályosokat célzó gombaismereti vetélkedő 16.45-kor kez­ődik.

Hírdetés

Akárcsak a korábbi rendezvényeken, szombaton is bemutatják a délelőtti túrán szedett gombákat, és megtekinthetők lesznek Gerendi Enderle Anikó fán termő, illetve gyökérkapcsolt gombákról készített festményei.

Az eseménnyel kapcsolatos további tudnivalók elérhetők a www.sznm.ro és www.gombasz.ro honlapon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »