Idén 14,3 millió eurót kapnak a pártok a választási eredményükért

Idén 14,3 millió eurót kapnak a pártok a választási eredményükért

Idén majdnem 14,3 millió euró állami támogatást kapnak a pártok a tavalyi parlamenti választáson elért eredményükért. A támogatáson nyolc párt és egy választási koalíció osztozik, ehhez legalább 3 százalékos eredményt kellett elérni – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a kulturális minisztérium.

A pártok évente kapnak támogatást, a 2023-2027-es parlamenti ciklus alatt a teljes összeg 92,87 millió euróra rúg. A legmagasabb éves támogatást a választás győztese, a Smer-SD kapja, közel 3,6 millió eurót.

Hírdetés

Majd az eredmények alapján következik a Progresívne Slovensko (2,8 millió euró), a Hlas-SD (2,4 millió), az OĽaNO (immár Slovensko mozgalom – a TASR megj.), Kresťanská únia, Za ľudí koalíciója (1,5 millió), a KDH (1,1 millió), az SaS (1,04 millió), és az SNS, 935 ezer euróval.

A pénzt nyáron kapják meg a pártok a pénzügyminisztériumtól. A támogatás három részből tevődik össze, a megszerzett szavazatok, továbbá a megszerzett képviselői mandátumok száma után járó, illetve a működéshez való hozzájárulásból.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »