Homokháti Búcsú

Az idén is megrendezik a Homokháti Búcsút, Mórahalom térségének egyik legfontosabb szakrális eseményét, melyet hagyományosan Szent István napjának előestéjén tartanak – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Hírdetés

A Szent István Kenyere Búcsút 2012-ben rendezték meg először a Szeged-Csanádi Egyházmegyével együttműködve azzal a céllal, hogy a homokháti települések vallási közösségei összegyűlhessenek Szent István szándéka szerint. Az eseményen a Homokhátság kistérségének minden vallásos lakója és csoportja felekezettől függetlenül ad hálát hitéért, történelméért, kultúrájáért, hagyományaiért – írták a közleményben.
   
Augusztus 19-én este a Szent László király templom kertjében Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrál szentmisét az összegyűlt híveknek. A szertartást követően fáklyás körmenet vonul végig Mórahalmon, hirdetve az Úr dicsőségét.
   
A szentmisét megelőzően László Attila kézdivásárhelyi születésű énekes ad koncertet, aki tavaly a hazai hagyományos slágerzenei kategóriában elnyerte a Fonogram-díjat.
   
A búcsú zárásaként Mórahalom városa közös vacsorára hívja meg a résztvevőket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »