Hogyan válasszuk ki a legkényelmesebb ülőpárnát? /X/

Hogyan válasszuk ki a legkényelmesebb ülőpárnát? /X/

A kényelmes ülőhelyekre minden helyiségben szükségünk van. Így az étkezők, előszobák bútorainak kiválasztásakor is törekszünk a komfortos ülésre. Azonban vannak helyzetek és széktípusok, melyek jóval kényelmesebbé tehetőek ülőpárnák használatával.

A praktikus megoldásként alkalmazott szivacsos párnák kiválóan használhatóak önmagukban a földre dobva vagy a keményebb fa vagy fém ülőhelyek kiegészítőiként. A mömax kínálatában a hagyományos négyszög alakú formák mellett egyéb ülőpárnák és ülőkék is beszerezhetőek. Mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb modellt úgy szín- és formaválaszték tekintetében. 

Az ülőpárnák választása előtt

Mielőtt döntenénk az ülőpárnával kapcsolatban, érdemes meghatározni, hogy milyen módon szeretnénk majd használni. Ha például az irodai székbe keresünk párnát, mert nem elég komfortos az ülőfelület, akkor fontos, hogy elég vastag legyen a szivacs ahhoz, hogy megfelelő támasztási pontot nyújtson a csípő számára. Az anyagválasztás is elsődleges, hiszen a hosszú órákig tartó használat sokkal higiénikusabb, ha légáteresztő, jól szellőző szövetből készült párnát használunk. A pamut, mikroszálas anyag vagy a memóriahabos változatok lehetnek megfelelőek erre a célra.

Az otthoni ülőpárnák kiválasztásánál a kényelem mellett a dekoratív megjelenés is lehet szempont. Rengeteg lehetőségünk van, hiszen számos színárnyalatban és mintával ellátott párna kapható az üzletekben. Mindig törekedjünk a harmóniára, a meglévő berendezéshez passzoljon a párna stílusa és hangulata. Ahhoz, hogy stílusos maradjon a helyiség, ne ragaszkodjunk a legújabb divat követéséhez, ha az egyáltalán nem illik a meglévő berendezéshez és kiegészítőkhöz.

Melyik a jó párnatöltet?

Hírdetés

Az ülőpárna mérete is fontos szempont a választásnál. Érdemes olyan forma és méret mellett dönteni, mely a teljes ülőfelületet fedi, nem lóg le a székről, de nem is kisebb. Ugyanis ezek a tényezők nagyban befolyásolják a kényelmes üléspozíciót. 

A párnák töltőanyaga is lehet különféle. Gyakori a szivacs, mely jó alátámasztást nyújt, de ezek között is változó, hogy milyen keménységű és hány rétegű a betét. A másik anyag a poliészter, mely töltelékként puha érzést kínál, felveszi a formánkat, viszont sosem szabad mosógépben kimosni a párnát, mert a töltőanyag összecsomósodhat.

Dekoratív kiegészítő

Trendi és kényelmes ülőhelyet biztosít az a típusú ülőpárna, mely önállóan a földre helyezhető, a babzsákokhoz hasonló formájú. A legújabb divatnak megfelelően kötött vagy makramé csomózású külső huzattal készülő ülőkék műszál golyócskákból álló töltéssel rendelkeznek. Az apró, antiallergén golyó csomósodásmentes, mosható, és az allergiát okozó poratkák sem élnek meg benne. A dekoratív ülőhely bármely helyiségben bohém hangulatot teremthet.

Ne feledjük, hogy a megfelelő ülőpárna nemcsak a testi, hanem a lelki jóllétünkre is pozitív hatással lehet, hiszen egy kényelmes és szép ülőpárna segíthet abban, hogy otthonunkban vagy munkahelyünkön is jól érezzük magunkat.

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »