Hlas: A koalíció nem a tárcák cseréjéről,hanem a házelnök személyéről tárgyal

Hlas: A koalíció nem a tárcák cseréjéről,hanem a házelnök személyéről tárgyal

A kormánykoalíció nem a tárcák koalíciós pártok közötti kicseréléséről tárgyal. Az egyetlen személyt érintő kérdés, amellyel foglalkozik, az a házelnöki poszt elfoglalásának kérdése. Ezt a Hlas-SD közölte, amely elutasítja a tárcák cseréjére vonatkozó spekulációkat.

közölte Karolína Ducká, a párt szóvivője. A Hlas-SD szerint a kormánypártok az érvényben lévő koalíciós szerződés alapján ugyanazokért a minisztériumokért felelősek.

A koalíciós pártok képviselői szerdán (április 10.) találkoztak a koalíciós ülésen. „A koalíciós pártok mindenben megegyeztek” – közölte szerdán a Kormányhivatal.

Hírdetés

Az új házelnök személyének kérdésével azóta foglalkozik a koalíció, hogy Peter Pellegrini eddigi házelnököt köztársasági elnökké választották. Elmondása szerint Richard Raši beruházási miniszter vagy Denisa Saková gazdasági miniszter (mindketten Hlas-SD) lehet az új házelnök.

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök a hétvégi elnökválasztás után azt mondta, hogy Pellegrini elnökké választása után a kormánykoalíciónak a vállalásai mellett, rövid időn belül gyakorlati kérdésekkel is foglalkoznia kell. Andrej Danko, az SNS elnöke hétfőn azt mondta, hogy pártja kész tárgyalni a koalíció jövőbeni működésének feltételeiről, mivel alapvetően megváltozott a politikai térkép.

TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »