Hivatalos: Nicholsonová pártot alapít és ő lesz az elnöke

Hivatalos: Nicholsonová pártot alapít és ő lesz az elnöke

Lucia Ďuriš Nicholsonová liberális EP-képviselő, volt SaS-es képviselő csütörtökön a Pravda baloldali lapnak adott interjújában bejelentette, hogy saját pártot alapít amelynek ő lesz az elnöke.

“A projektben jelenleg körülbelül 90 ember vesz részt, nagy találkozót szervezünk, építjük a pártstruktúrát, alapszabályt, programot, és elkezdtük a párt regisztrációját, készülünk az aláírások gyűjtésére”

mondta. Állítása szerint hamarosan az egész “stábot” bemutatja minden résztvevő párttal és személlyel együtt.

“Találkoztam már Miroslav Kollárral, Ján Budajjal és Mikuláš Dzurindával, akivel a demokratikus erők összefogásáról beszéltünk. Más tárgyalásokra is készülük. A párbeszédeket a jövőbeli együttműködés alapjának tekintem, hogy lesz-e konkrét formája ennek az együttműködésnek, majd az idő megmutatja”

Hírdetés

fogalmazott.

Nicholsonová 2019-től EP-képviselő, az Európai Parlament foglalkoztatási és szociális inklúzióért felelős bizottság elnöke, valamint a jogállamiság kapcsán gyakran emlegetett  LIBE-bizottság tagja.

2021-ben hagyta ott az SaS-t, miután Veronika Remišová miniszterelnök-helyettest (Za ľudí) azzal vádolta meg, hogy pazarolja az uniós forrásokat. Az ominózus sajtótájékoztatón az SaS második emberével, Jana Bittó Cigánikovával állt ki. Később kiderült, hogy az általuk felvázolt egymilliárd eurós “pazarlási” vád nem felelt meg a valóságnak, bocsánatot azonban nem akart kérni nyilvánosan. Cigániková ráadásul később az egész kínos jelenetet Nicholsonová nyakába varrta, aki ezt követően távozott a pártból. 2022 nyarán saját elmondása szerint a PS csalogatta soraiba, de nemet mondott.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »