Hivatalos: Lawson váltja Ricciardót az RB-nél

Hivatalos: Lawson váltja Ricciardót az RB-nél

Az ausztrál Daniel Ricciardo helyett az új-zélandi Liam Lawson versenyez majd az RB Forma–1-es csapat színeiben a jelenlegi szezon hátralévő részében.

Az olasz csapat csütörtökön jelentette be a váltást, ami azonnali hatállyal érvényes, vagyis október 20-án az Egyesült Államok Nagydíján már ő indul a japán Cunoda Juki mellett az RB színeiben.

Hírdetés

Lawson 2022 óta a Red Bull tartalékpilótája, tavaly az Alpha Taurival a Holland Nagydíjon mutatkozott be versenykörülmények között, amikor Ricciardo csuklótörés miatt hiányzott. Öt futamot teljesített, és Szingapúrban a kilencedik helyen végzett, tehát két pontot szerzett.

„Liam már jól ismeri a csapatot, hiszen az előző szezonban is nálunk versenyzett, és jól bírta a nehéz körülményeket, szóval ez egy természetes átmenet lesz. Nagyszerű látni, hogy a Red Bull család fiatal tehetségei megteszik a következő lépést” – nyilatkozta Laurent Mekies csapatfőnök.

A 35 éves Ricciardo 2011 óta 257 futamon indult a Toro Rosso, a Red Bull, a Renault, a McLaren, az Alpha Tauri és az RB színeiben, 32-szer állhatott dobogóra, nyolc alkalommal győztesként.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »