Remišová: Oroszországi felvételeket használt Szlovákia népszerűsítésére a tárca

Remišová: Oroszországi felvételeket használt Szlovákia népszerűsítésére a tárca

Remišová: Oroszországi felvételeket használt Szlovákia népszerűsítésére a tárca Mészáros Richárd2024. 09. 26., cs – 19:25

Oroszországban készült felvételeket használt egy televíziós kampányfilmben a szlovákiai régiók népszerűsítésére a beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős (MIRRI) minisztérium – mutatott rá csütörtökön Veronika Remišová ellenzéki képviselő (Szlovákia, Za ľudí, KÚ). A tárca elismerte, hogy a négy film közül az egyikben az azt készítő ügynökség egy fotóügynökségtől származó felvételeket használt, olyanokat, amelyek nem Szlovákiában készülhettek, ezért a filmet visszavonták a kampányból.

Hírdetés

„Richard Raši négymillió euróért írt alá szerződést egy gigantikus marketingkampányra, amelyben értelmezhetetlen szlogenekkel népszerűsítik Szlovákiát és az uniós alapokat. De úgy tűnik, Rašit jobban érdekli az üzlet, mint a szakmai munkára. A szlovákiai régiók fejlődésének bemutatására Richard Raši oroszországi felvételeket választott, ami rendkívül kínos. Hatalmas szégyen, hogy Raši miniszter úr európai pénzből Oroszországból származó felvételeket mutat be az uniós partnereinek” – mondta Remišová.

A beruházási minisztérium elismerte, hogy az egyik reklámfilmben olyan felvételeket használt az ügynökség, amelyek egy fotóügynökségtől származnak, és amelyek nem Szlovákiában készültek, ami azt jelenti, hogy nem tett eleget a megbízásnak. Ezért ezt a filmet töröltük a kampányból, és az ügynökségnek át kell dolgoznia. Ugyanakkor köszönjük az egykori munkatársnak, hogy felhívta a figyelmünket ezekre a felvételre” – reagált a minisztérium kommunikációs osztálya.

Remišová azt is kifogásolta, hogy a televíziós kampányra szánt 2,7 millió euróból 2,6 milliót magántelevízióknak fizette ki, és „csak 128 ezer euró jutott az állami televíziónak, pedig ezt az összeget a lakosok által fizetett adókból folyósítják”.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »