Hivatalos e-mail cím bevezetésére köteleznék a vállalkozókat Ukrajnában

Hivatalos e-mail cím bevezetésére köteleznék a vállalkozókat Ukrajnában

Ukrajnában a vállalkozóknak a törvény hatálybalépésétől számított hat hónapon belül az e-mail címükről  információkat kell benyújtaniuk az állami anyakönyvvezetőhöz.

Az ukrán Legfelső Tanácsban nyilvántartásba vették azt a törvényjavaslatot, amely javasolja, hogy jogi személyeket és a magánvállalkozókat kötelezné

hivatalos e-mail címre a bíróságokkal és állami szervekkel folytatott levelezéshez.

A vonatkozó 3860-D törvénytervezetet június 7-én vették nyilvántartásba a parlamentben – írja az Unian.ua.

A magyarázó szöveg szerint javasolják, hogy a társaság hivatalos e-mail címeit vegyék fel a jogi személyek, magánszemélyek – vállalkozók és nyilvános egyesületek egységes állami nyilvántartásába.

Hírdetés

Ezt az e-mailt a bíróságok használják kereskedelmi, polgári és közigazgatási eljárásokban,

hogy a bírósági eljárások résztvevőinek elektronikus formában elküldjék a határozatok, bírósági idézések és más dokumentumok másolatait.

A törvénytervezet előírja, hogy a jogi személyek és az egyéni vállalkozók kötelesek hivatalos e-mail címükről a törvény hatálybalépésétől számított hat hónapon belül információkat benyújtani az állami nyilvántartásba.

A törvénytervezet szerzői remélik, hogy a hivatalos e-mail cím bevezetése elősegíti a törvény által előírt gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt,

különösen a bíróságok és a peres felek között,

és később felhasználható más szervekkel és szervezetekkel folytatott hivatalos levelezéshez.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »