Helyi kezdeményezések önkormányzati támogatással – Kulturális, ifjúsági, sport- és mentálhigiénés programokra lehet pályázni Sepsiszentgyörgyön (Önkormányzati szemle)

Helyi kezdeményezések önkormányzati támogatással – Kulturális, ifjúsági, sport- és mentálhigiénés programokra lehet pályázni Sepsiszentgyörgyön (Önkormányzati szemle)

Sepsiszentgyörgyön azért is jó élni, mert soha nem lehet unatkozni, mindig zajlik valamilyen esemény, legyen az egy koncertsorozat, rendezvény, kiállítás, könyvhét, sportvetélkedő és még sok más, gyermekeknek szóló vagy a fiatalok és az idősebb korosztály számára is érdekes program. Ahhoz, hogy lendületben tartsuk városunkat, és minden sepsiszentgyörgyi érdeklődési körének megfelelő szabadidős elfoglaltságot találjon, szükség van a civil szervezetekre, egyesületekre, akik élettel, programokkal színesítik mindennapjainkat.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata fontosnak tartja ezeknek a közösségi kezdeményezések a felkarolását, éppen ezért minden évben pályázatot hirdetünk különböző kulturális, ifjúsági, mentálhigiénés és sporttevékenységek támogatására.

A sepsiszentgyörgyi székhellyel rendelkező egyesületek, alapítványok idén összesen 1 450 000 lej értékben pályázhatnak kulturális, sport-, ifjúsági, valamint testi és lelki egészségmegőrző programok megvalósítására. Egy egyesület legtöbb három pályázatot nyújthat be, a nyertes projekteket 2024 végéig kell megvalósítani.

 

Ifjúsági pályázatok: támogatjuk a jövő nemzedékét

Tavaly összesen húsz pályázatot nyújtottak be különböző ifjúsági szervezetek, amelyek segítségével cserkész­programok, ifjúsági lovas táborok, iskolai csapatépítők, vándortáborok, Bringás Vándortábor, slam-műhelyfoglalkozás, bábelőadás, tanulmányi kirándulások, író-olvasó találkozók valósultak meg.

A sepsiszentgyörgyi ifjúsági szervezetek idén március 21-ig adhatják le pályázataikat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodájában (1918. december 1. út 2. szám).

 

 

Testi és lelki egészségmegőrző pályázatok: ép testben ép lélek

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa a több éve aktív kulturális, sport- és ifjúsági pályázatok mellett idén harmadik alkalommal hirdet pályázatot a testi és lelki egészségmegőrző programok támogatására is. A program célja az egészséges életmód kialakítása, megőrzése és népszerűsítése, valamint a közösségépítés. A tavalyi nyertes pályázók témái között szerepelt többek között a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása, szakmai konferenciák, képzések és prevenciós programok lebonyolítása.

A pályázatokat idén március 25-ig adhatják le a jelentkezők Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodájában (1918. december 1. út 2. szám).

Hírdetés

 

 

Kulturális pályázatok: jobban megismertetni értékeinket a közösséggel

Sepsiszentgyörgyön van igény a kultúrára, ezt igazolja a tavaly leadott több mint száz kulturális pályázat is. A nyertes pályázatok részeként hagyományőrzés, népművészeti kiállítások, óvodai és iskolai napok, koncertek, képzések, kézműves-foglalkozások, szakmai műhelyek és versenyek kerültek megszervezésre. Ugyanakkor vannak olyan évente visszaköszönő programok, amelyeket a helyi igényekre válaszolva, hagyományteremtő szándékkal szerveznek meg.

A kulturális pályázatokat idén március 26-ig lehet leadni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodájában (1918. december 1. út 2. szám).

 

 

Sportpályázatok: a mindennapi mozgás fontossága

A sepsiszentgyörgyi sportegyesületek minden évben sikeresen pályáznak különböző sporttevékenységeikkel. A korábbi években számos versenyt, kupamérkőzést, edzőtábort és egyéb fejlesztő programokat bonyolítottak le, amelyekhez az önkormányzat nyújtott anyagi támogatást a sportpályázatok révén. Az idei sportpályázatokkal kapcsolatos részleteket és a leadási határidőt hamarosan meghirdetjük az önkormányzat honlapján, a www.sepsi.ro oldalon (a Pályázatok és ösztöndíjak menüpontnál).

 

Támogatjuk a közösséget szolgáló kezdeményezéseket

Az önkormányzat pályázatainak célja, hogy a sepsiszentgyörgyiek még inkább magukénak érezzék a várost, amelyben élnek, ahol minden korosztály lehetőséget és támogatást kap ahhoz, hogy megvalósítsa elképzeléseit, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy küldje be ötleteit és pályázzon!

A kulturális, ifjúsági, sport- és mentálhigiénés pályázatokkal nem csupán anyagi támogatásokat nyújtunk, hanem egy erősebb és egészségesebb közösség jövőjébe fektetünk. A valós igények mentén megfogalmazott elképzeléseket mindig támogattuk és ezután is támogatni fogjuk, hiszen a közösségépítő kezdeményezések által válik Sepsiszentgyörgy napról napra jobb hellyé.

 

(Az Önkormányzati szemle Sepsiszentgyörgy önkormányzatának fizetett tájékoztatási rovata.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »