Heger: Hogy mi lesz január 9-e után az országban, az attól függ, mennyire leszünk fegyelmezettek a karácsony alatt

Heger: Hogy mi lesz január 9-e után az országban, az attól függ, mennyire leszünk fegyelmezettek a karácsony alatt

Nem a kormány, hanem a Covid osztja két csoportra, azaz oltottakra és oltatlanokra az embereket. A kórházakba kerülő betegek 80 százaléka oltatlan. Aki mégis oltottként bekerül, az vagy idősebb, vagy idős és más betegsége is van. Ezért nincs más lehetőségünk, mint az átoltottság növelése, hiszen harmadikok vagyunk hátulról jelenleg európai szinten, miközben hamarosan megérkezik a harmadik, omikron hullám – nyilatkozta Eduard Heger vasárnap a TA3 politikai vitaműsorában.

A szlovák miniszterelnök szerint az ellenzék nagyban felelős a jelenlegi helyzetért, hiszen nincs Európában még egy olyan ország, ahol parlamenti szinten utasítanák el az oltást, és hergelnék az embereket a vakcina elutasítására.

– mutatott rá Heger, aki szerint az ellenzéknek emiattkomoly felelőssége van abban, hogy a lakosság 50 százaléka nincs beoltva.

“Más országokban, ahol nem politikai ügy az oltakozás, a lakosság 80 százaléka van beoltva. Mint pl. Spanyolország, Dánia”

– tette hozzá.

Hírdetés

Heger a műsorban elmondta, hogy a kötelező oltást valószínűleg életkor, és nem az egyes szakmák szerint fogják meghatározni, hiszen a covidot sem érdekli, hogy ki hol dolgozik.

„A kórházba került emberek 80 százalék 60 plusz felett van. 95 százaléka a halottaknak 50 év feletti“

– nyomatékosította.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a járványügyi szakértőkre hallgatni kell, hiszen ha fogorvoshoz megyünk, ott sem mi mondjuk meg, hogy hogy tömjék e a fogunkat.

A politikus a műsorban elmondta, hogy a járványügyi intézkedések jelenleg január 9-ig adnak keretet. Az eddigi szigorítások meghozták az eredményt, csökkent a kórházakban ápolt betegek száma, ami jelenleg 3000 alatti. Ugyanakkor 3200-nál hirdetett Szlovákia humanitárius katasztrófát, melynek határértékéhez most is közel állunk.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »