Hazugságok és csúsztatások a kormány részéről

Hazugságok és csúsztatások a kormány részéről

Azon túl, hogy a kormány intézkedései, nyilatkozatai szinte óráról órára változnak és sok esetben teljesen követhetetlenek, sajnos számtalanszor érhetők tetten hazugságon, csúsztatáson is. A legfrissebb ezek közül a határrezsimet megváltoztató és az ingázók életét lényegesen megkeserítő rendelet indoklása volt.

Ebben ugyanis azt állították, hogy az ingázók tömegesen visszaéltek a korábbi határrezsimmel, illetve a rájuk vonatkozó kivételekkel. Erre hivatkozott az egészségügyi minisztérium az új rendelkezések alátámasztani igyekezvén, melyeket a kormány jóváhagyott, s melyek joggal váltottak ki komoly felháborodást.

Ez az állítás azonban erősen sántít, nem lehet tudni ugyanis, hogy valójában kik és milyen mértékben éltek vissza az ingázókra vonatkozó kivételekkel. Amikor ugyanis a SITA hírügynökség erről érdeklődött az egészségügyi minisztérium illetékeseitől, nem kapott választ. Az egészségügyi tárca a belügyminisztériumhoz irányította a kérdezőt, ám erre vonatkozó tényeket, statisztikai adatokat ott sem tudtak rendelkezésre bocsátani, ahogyan a külügyminisztérium sem.

A rendőrségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal. Márpedig ha nincsenek visszaélésekre vonatkozó adatok, az annyit jelent, hogy nem is észleltek, jegyzőkönyveztek ilyeneket, legalábbis nem tömeges mértékben, amiből következik, hogy

Hírdetés

További csúsztatás az oltás iránti érdektelenségre vonatkozó hivatkozás, melyet egyenesen az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) adatai cáfolnak. Az egészségügyi minisztérium ugyanis a szigorító javaslatok beterjesztésekor arra is hivatkozott, hogy Szlovákiában lanyhul az oltás iránti érdeklődés, holott a nyájimmunitás kialakításához szükség van a lakosság minél nagyobb számban való beoltására. A beoltatlanok diszkriminációja, a Covid-lottó és az oltásra rábeszélőknek járó jutalom arra hivatott ösztönözni az embereket, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat.

hiszen az oltási váróteremben csak az első oltásra várók száma július 4-én meghaladta az 50 ezret. S ez az állapot már hosszabb ideje tart, amire a múlt héten az Adatok Pátosz Nélkül analitikusai is felhívták a figyelmet. „Több mint 50 ezer ember vár oltási időpontra, s a számuk egyre nő, annak ellenére, hogy egyesek már májustól üres várólistáról beszélnek. Ez egyáltalán nem fenyeget“ – állapították meg, s mindezt megerősítette az NCZI szóvivője, Veronika Bauch is, aki szerint

Mindezek mellett sokan már hetek óta várnak oltásra, mivel a rendszert úgy állították be, hogy az időpontok megadásánál előnyben részesítse az idősebbeket, míg a fiatalokat várakoztatja. Ez csak azokra nem érvényes, akik már megkapták az időpontjukat, őket már nem sorolja hátrébb a rendszer az idősebb jelentkezők miatt. A várakozási idő emellett függ a vakcinaválasztástól is.

A felsorolt két példa csak töredéke annak a sok csúsztatásnak, melyek a kormány tagjainak szájából naponta elhangzanak. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a kormány folytatja az átgondolatlan rögtönzést, s az immár követhetetlen intézkedéseket tényekkel alá nem támasztott, megalapozatlan indoklásokkal próbálja szalonképessé tenni.

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »