Házszentelés a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Házszentelés a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Január 9-én Szocska A. Ábel megyéspüspök a hagyománynak megfelelően a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola megszentelését is elvégezte.

A főiskola oktatói, munkatársai és hallgatói jelenlétében Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke és a főiskola rektori tanácsának tagja tartott vecsernyét a főiskola kápolnájában. A tanítást Szocska A. Ábel mondta.

„A teológia két alapvető tanítása szerint a szentségnek van anyaga és formája. Ez vonatkozik a szentelményekre is: a múzeum a múlt emlékeinek, vagyis az anyagnak az őrzője, a főiskola pedig a teológiai alapot – formát – adja az anyaghoz. Ez a szimbólum azonban pusztán formaság lenne, ha nem töltené be az éltető lélek” – fogalmazott a püspök, aki a szertartás után megszentelte a főiskola, a múzeum, a vendégház és a metropóliai média- és sajtóközpont helyiségeit.

Hírdetés

A szentelésben Gánicz Endre, a Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke, Dobos András, a papnevelő intézet rektora és Seszták István is részt vett. A házszentelés ünnepét közös agapéval zárták a résztvevők.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Vándor Ilka / SzAGKHF

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »