Hatan versenyeznek a polgármesteri székért (Sepsiszentgyörgy)

Hatan versenyeznek  a polgármesteri székért (Sepsiszentgyörgy)

Kedden, április 30-án lezárult a jelöltállítás a június 9-i helyhatósági választásokra, az önkormányzati tisztségekért versenybe szálló politikai alakulatok, illetve a függetlenként indulók addig iktathatták jelöltségüket a támogató aláírásokkal egyetemben. Sepsiszentgyörgyön végül hatan méretkeznek meg a polgármesteri székért, a választási iroda minden pályázó esetében elfogadta a jelölést. Függetlenként induló jelölt nincs, a pártok közül három száll harcba teljes listával az önkormányzati képviselői helyekért.

Amint arról beszámoltunk, Antal Árpád jelenleg tisztségben lévő RMDSZ-es városvezető az ötödik mandátumára pályázik, ezt a hét elején jelentette be. A szövetség teljes, 27 nevet felvonultató listával száll versenybe a június 9-i megmérettetésen.

Hírdetés

A regnáló polgármesternek a két kisebb magyar párt részéről is van kihívója, illetve román alakulatok is harcba szállnak a székért. Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) a párt megyei elnökét, Kolcza Istvánt indítja, a valamivel több mint egy éve létező Magyar Polgári Erő (MPE) Erőss Bulcsút, aki az alakulat sepsiszentgyörgyi szervezetének vezetője. A román pártok közül a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje Petru Oltean, míg a Mentsétek meg Romániát Szövetségé (USR) Dulányi-Balogh Szilárd. A harmadik román jelölt a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) színeiben induló Gavril Boitiş. A Nemzeti Liberális Párttól (PNL) senki nem pályázik a polgármesteri tisztségre.

A városi képviselő-testületi helyekre teljes jelöltlistát az RMDSZ, az EMSZ és a PNL iktatott, a két legrövidebb lista (11 névvel) az AUR-é és az USR-é, a PSD-nek 12 jelöltje van.

A sepsiszentgyörgyi tanácsban jelenleg az RMDSZ-nek 18 tagja van, az EMSZ-nek kettő, a PNL-nek pedig egy.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »