Hatalmi harc a Za ľudí soraiban, Remišová pozíciója kérdéses

Hatalmi harc a Za ľudí soraiban, Remišová pozíciója kérdéses

Az SaS és az OľaNO nem kívánják kommentálni a Za ľudí (Az Emberekért) párton belüli viszályokat, nyilatkozták a SITA hírügynökség kérdésére.

„A koalíciós partnerünk pártján belül zajló hatalmi harcot nem fogjuk véleményezni. Az Eduard Heger (OĽaNO) vezette kormányra feladatok hosszú sora vár Szlovákia gazdaságának újraindítása és korszerűsítése területén, s reméljük, hogy a Za ľudí ezek teljesítése során stabil tagja marad a kormánykoalíciónak“ – mondta Peter Dojčan, az OľaNO médiacsoportjának tagja.

Hírdetés

Követelik a rendkívüli pártkonferencia összehívását is, ahol megvitatnák ezt a kérdést, s felmerült az elnöki poszton eszközölt személycsere lehetősége is. Ezzel összefüggésben a leggyakrabban Mária Kolíková igazságügy-miniszter neve hangzik el, aki arra a felvetésre, hogy el tudja-e képzelni magát a párt vezetőjeként, ismételten azt a választ adta, hogy „minden lehetséges“.

Mindezek mellé a tavalyi parlamenti választások óta távozott a pártból Miroslav Kollár és Tomáš Valášek parlamenti képviselő, valamint Andrea Letanovská korábbi parlamenti képviselő is. Kollár és Letanovská azóta a Spolu – občianska demokracia sorait gyarapítják, Valášek pedig a Progresívne Slovensko mozgalomba lépett át.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »