Hát persze hogy nem akar új választást Kari Geri: „elfogadja a független magyar bíróság döntését”

Hát persze hogy nem akar új választást Kari Geri: „elfogadja a független magyar bíróság döntését”

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere.

A főpolgármester a Facebookon azt írta, hogy elfogadja a független magyar bíróság döntését.

A választási folyamat átláthatatlansága miatt még azt is vállaltam volna, hogy az egész városban ismételjük meg a főpolgármester-választást, immár mentesen minden politikai és jogi manipulációtól. A Kúria jogerős döntése azonban ezt a vitát lezárta. A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket, és akik képtelenek voltak egy tisztességes újraszámlálást levezényelni.

Korábban még megismételt választást akart, de már elmúlt

Hírdetés

Karácsony Gergely a június 9-i választáson 324 szavazattal győzte le Vitézy Dávidot, de a történetnek ezzel nem volt vége: Vitézy kezdeményezésére újraszámolták az érvénytelen szavazatokat – több mint húszezer ilyen volt –, ami a sorrenden nem változtatott, de Karácsony Gergely előnye 41 voksra csökkent.

A főpolgármester már az újraszámlálás előtt bejelentette, hogy megtámadja a választás eredményét megállapító határozatot, és Budapest teljes területén megismételné a főpolgármester-választást.

Erre válaszul Vitézy Dávid közölte: „Amennyiben a Kúria ennek az indítványának nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni. Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.”

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »