Hat év után újra van strandja Tornaljának

Hat év után újra van strandja Tornaljának

Tornalja Sajókirályi városrészében hat év után megnyitották a felújított strandfürdőt. A terepen a munkálatokat tavaly nyár előtt kezdték, és a felújítás mintegy 500 000 euróba került.

A Tengerszem – Morské oko elnevezésű strandfürdőt szombaton nyitották meg a nagyközönség előtt.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a régmúltban egy szezonban körülbelül 40 000 ember élvezte itt a fürdőzést, a bezárás előtti utolsó évben azonban már alig 7000. A felújítás nagyarányú volt és nagyon körültekintően, gondosan végezték.

„A munkák során a munkások megerősítették a medence oldalát, kitisztították az uszodai rész alját, a kavicsos részbe új kavicsréteg került. Az egész medence köré új járda épült. Ugyancsak új acéllépcsőket helyeztek a medencébe, megújult a vízvezetékrendszer, felújítottuk a zuhanyozókat, a gyerekek részére leválasztottunk egy részt a medencében, új padokat helyeztünk ki, újak az öltözőkabinok és sok más egyéb munkát is elvégeztünk” -sorolta Györfi Erika, Tornalja polgármestere.

Hírdetés

A fürdő felújítási munkálatait az önkormányzat a saját költségvetéséből és a hátrányos helyzetű, kevésbé fejlett térségek számára megítélt hozzájárulásból fedezte.

„A hat év alatt, amíg a fürdő zárva tartott, az egész terep rendezetlen állapotba került, ezért a területet alaposan meg kellett szabadítani a gyomoktól, mert ott fű helyett csak bokrok, fák nőttek. A fürdőzők testi épségét veszélyeztető fákat a természetvédők beleegyezésével kivágták a fürdő és a kemping területéről is. El kellett végezni rengeteg olyan munkát, amelyre nem lett volna szükség, amennyiben a terepet rendszeresen gondozzák” – jegyezte meg a polgármester asszony.

A strandfürdő Tornalja Sajókirályi városrészében található, és eredetileg 1969-ben nyitották meg, szombattól pedig már ismét, felújítva a nagyközönség rendelkezésére áll.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »