Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

"Nem várunk semmit (a látogatástól), ezt valószínűleg nem nekünk kell kommentálni" – mondta Peszkov a vonatkozó kérdésre válaszolva.

"Világos, hogy Magyarországnak, amely a jelenlegi időszakra átvette az Európai Unió elnökségét, el kell látnia feladatkörét. Tehát adott esetben, úgy gondolom, a brüsszeli érdekekkel összefüggésben álló feladatok lesznek túlsúlyban, nem pedig azok, amelyek Magyarország nemzeti érdekeivel kapcsolatosak" – tette hozzá.

Hírdetés

Peszkov hangot adott álláspontjának, miszerint "Orbán olyan politikusként ismert, aki képes nagyon keményen védelmezni országának érdekeit".

Kijelentette, hogy a magyar kormány nem tárgyalt előzetesen Orbán Viktor kijevi útjáról az orosz féllel. "Nem, nem volt ilyen" – felelt arra a kérdésre, hogy volt-e kapcsolatfelvétel a két ország vezetése között a látogatással kapcsolatban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »