Háromszéken romlott a járványhelyzet, országos szinten nem

Háromszéken romlott a járványhelyzet, országos szinten nem

A legutóbbi tájékoztatás óta 8600 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – 261-el kevesebbet, mint egy nappal korábban – tehát a stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint országos szinten nem romlott a járványhelyzet az utóbbi 24 órában. Háromszéken azonban Barót után Kovászna és Sepsiszentgyörgy is elérte az 1 ezrelékes küszöbértéket, ami azt jelenti, hogy a rendezvények, előadások, edzőtermek és medencék 50 százalékos kihasználtságról 30 százalékosra váltanak.

Az elmúlt 24 órában 61677 tesztet végeztek, tehát a megvizsgáltak 13,9 százaléka bizonyult pozitívnak. Háromszéken 42, Hargita megyében 122, Maros megyében pedig 142 új fertőzött került nyilvántartásba.

Az ország négy városában 6 fölé emelkedett szerdán az ezer lakosra számított új koronavírusos megbetegedések elmúlt két hétben jegyzett száma, közülük a legmagasabb fertőzöttségi rátát a Suceava megyei Rădăuţi-on (7,59) és Salceán (7,44), a Brassó megyei Predeálon (7,09), illetve Kolozsváron (6,47) jegyezték. Negyvenegy városban 3 ezrelék fölötti a fertőzöttségi ráta.

Hírdetés

Az elmúlt 24 órában Bukarestből (1354), valamint Kolozs, Suceava, Temes, Brassó, Konstanca és Bihar megyéből jelentették a legtöbb új koronavírusos esetet, a legkevesebb megbetegedést Mehedinţi, Gorj és Călăraşi megyében regisztrálták.

A háromszéki települések közül továbbra is csak Nagyborosnyón haladja meg a hármat az ezer lakosra számított új koronavírusos megbetegedések elmúlt két hétben jegyzett száma (3,04), a jelenlegi szabályok értelmében azonban az 1 ezrelék fölötti városokban a rendezvények, előadások, edzőtermek és medencék 50 százalékos kihasználtságról 30 százalékosra szigorítanak, mely rendelkezések Barót (1,44) mellett Kovásznát (1,28) és Sepsiszentgyörgyöt (1,1) is érintik.

A legutóbbi tájékoztatás óta összesen 44 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról (26 férfi és 18 nő) érkezett jelentés, közülük 38-an oltatlanok voltak, és mindannyian más betegségekben is szenvedtek. A hat beoltott elhunyt 40 és 49 év közötti, illetve 80 éven felüli volt.

Jelenleg 3063 személyt kezelnek kórházban Covid-19-cel, és 417 beteg szorul intenzív terápiás ellátásra, akik közül 33-nak van oltási igazolványa. A kórházban kezelt páciensek között 166 kiskorú van, közülük hatot ápolnak az intenzív osztályon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »