Hányan még? címmel nyílik kiállítás a Limes Galériában

Hányan még? címmel nyílik kiállítás a Limes Galériában

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete a népszámlálás témája köré szerveződő kiállítást nyit meg július 9-én a Limes Galériában. 

A kiállításon bemutatott karakterek esztétikai lenyomatai azon polgároknak, akik a népszámlálás kérdőívét kitöltve, jelezték elfoglalt helyüket a közös halmazként értelmezett társadalomban.

Aki kitöltötte a népszámlálás kérdőívét, az nagyon jól tudja, hogy általános jellegű kérdések megválaszolását tartalmazta az űrlap. A kurátor választása nem véletlenül esett a figuratív ábrázolásmód bemutatására, ahol a portrén, a megfestett emberi alakon, bizonyos helyzetben ábrázolt testrészen keresztül rajzolódik ki az egyén karaktere, valós emberi jellemvonása.

Hírdetés

Az adatok mögött megbúvó igazságról még sincs reális képünk, miszerint az anonimitásba burkolózó egyének együtt-léte vajon zavart kelt-e, vagy jól megfér egymás mellett.

A kiállítás fővédnöke Bauer Ildikó kultúrmenedzser, önkormányzati képviselő, a kurátor pedig Balla Rita. Kiállító művészek: Bugyács Sándor, Golasz Tímea, Hajnovics Márta, Kopócs Tibor, Kovács Csonga Anikó, M. Kiss Márta, Szamaránszky Emőke, Tomovics Marianna, Vámos János.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »